Snøhetta vant pris – skal designe taubane i Italia

Slik kommer Snøhettas taubane i Bolzano til å se ut når den står ferdig i 2017. ©Snøhetta / Sonaar
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har blitt valgt ut til å designe en taubane i Bolzano i Itialia, noe som gjør utsikten fra Virgolofjellet tilgjengelig for første gang på 40 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøhetta vant en internasjonal konkurranse for deres design av det nye transitsystemet som skal gå fra opp til toppen av Virgolofjellet i alpinbyen Bolzano i Italia. Dette melder Architectural Record.

Konseptet er to ringlignende stasjoner, hvor den ene skal stå nede på bakken og den andre på toppen av fjellet. Selve turen fra start til stopp vil ikke ta mer enn 71 sekunder. Derfor vil den totale reisetiden fra Bolzanos historiske sentrum, Piazza Walther, ta omtrent fem minutter.

Bolzano som ligger ved foten av Alpene i Nord-Italia har med sine taubaner som fører til toppene som omgir byen, lenge tiltrukket seg turister. Virgolo-fjellet derimot, har vært utilgjengelig siden den gamle taubanen stengte i 1976.

I stasjonen på toppen vil det være restaurant, kafé, basseng og møterom. Dessuten vil det være en åpen plass der det vil arrangeres markeder og konserter.

Taubanen er ventet å være ferdig I 2017.

Følg oss på Instagram - en annerledes nyhetskanal