Nei, du kan ikke gjøre som du vil her

Dansk politi advarer turister mot å kjøpe narkotika i Christiania i København. Du kan risikere å bli straffeforfulgt i Norge.

– Det er en del utlendinger som handler i Pusher Street og de fleste av dem blir svært overrasket når vi forteller dem at det er ulovlig, sier visepolitiinspektør Dannie Rise til Politiken.

Selvstyrende samfunn

«Fristaden Christiania» er ikke like fritt som beboerne der skal ha det til. De har et fritt selvstyrende samfunn midt i København der befolkningen ikke forholder seg til styresmaktene. De kan stort sett gjøre som de vil og har et liberalt syn på cannabis.

De danske styresmaktene er derimot ikke enige i dette synet og har flere ganger forsøkt å «normalisere» området.

Store beslag

Politiet i København har etablert en egen enhet for å få bukt med narkotikahandelen i den såkalte fristaten. I fjor beslagla politiet over 2,2 tonn med hasj i den såkalte fristaten.

Til tross for dette selges det relativt åpenlyst hasj på hovedgaten i Christiania, også kalt Pusher Street. Politiet melder at det er mange turister blant kundene.

Bøter

Blir du pågrepet for besittelse av hasj kan du få bøter på 2.000 danske kroner. Er hasjklumpen større enn 10 gram, vil boten øke til 3.000 danske kroner.

Turister fra land utenfor Skandinavia må betale boten på stedet, men dersom man er nordmann eller svenske, vil saken bli oversendt politiet i hjemlandet.

Følg ABC Nyheter på Instagram for flere nyheter.

Personvernpolicy