Hundrevis av barn drar alene til Syden

Unge under 18 år drar til Syden for å feste, for der er det ingen som spør om man er gammel nok til å kjøpe alkohol, forteller sjømannsprest Björn Rydberg.
Unge under 18 år drar til Syden for å feste, for der er det ingen som spør om man er gammel nok til å kjøpe alkohol, forteller sjømannsprest Björn Rydberg. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Flere hundre norske barn har til nå i sommer levert fullmaktsskjema fra foreldrene til reiseselskapene slik at de kan reise til Syden alene.

Alle som er under 18 år må sende inn et fullmaktsskjema fra foreldre eller foresatte før de får reise. Fra mai og hittil i sommer har reiseselskapet Apollo mottatt 420 fullmaktsskjemaer, skriver VG.

– De siste årene har vi hatt en jevn strøm av henvendelser fra ungdommer som ønsker å reise alene, som regel i sommerferien, sier kommunikasjons- og markedskonsulent Christine Hafnor i Apollo.

Reiseoperatøren Star Tour mottar også slike henvendelser, men kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren opplyser at selskapet ikke har oversikt over hvor mange henvendelser eller godkjenninger som er registrert.

Sjømannsprest Björn Rydberg i den Skandinaviske kyrkjan i Ayia Napa på Kypros sier at hans personale har kontakt med skandinaviske unge under 18 år hver eneste natt gjennom sommeren.

– Alle ungdommer som kommer hit, kommer for å feste. Her får du kjøpt alkohol overalt, og ingen spør om du er gammel nok, sier presten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus