Tube-streiken lammet morgenrushet i London

Det var stille på Earls Court-stasjonen i London onsdag kveld og torsdag morgen.
Det var stille på Earls Court-stasjonen i London onsdag kveld og torsdag morgen. Foto: Peter Nicholls / Reuters

Flere millioner londonere slet med å komme seg til jobben torsdag. 24-timersstreiken på undergrunnen skaper kaos.

En god del av Londons innbyggere holdt seg rett og slett hjemme torsdag på grunn av de dårlige utsiktene for å komme seg til jobbene sine. Andre pendlere måtte gå, sykle, ta taxi eller smette seg inn på en overfylt buss i morgentimene.

Tony Clark, en radioprodusent som vanligvis tar undergrunnen, måtte ty til elva Themsen for å komme seg videre fra Greenwich i Øst-London.

– Dette er den eneste måten jeg kan få det til på. Å ta bussen går ikke. Jeg sto opp tidlig for å komme meg på jobb i tide, men jeg tror jeg kommer til å bli for sein, sa Clarke til Reuters.

Streiken blant de nesten 20.000 ansatte på undergrunnen, som er kjent som «the tube», gjør at alle de elektriske togene står på stedet hvil torsdag, sier sjefene i Transport for London, selskapet som driver kollektivtilbudet i den britiske hovedstaden. De er dårlige nyheter for de rundt 4 millioner passasjerene som vanligvis tar undergrunnen.

Bakgrunnen for streiken er selskapets planer om nattog i helgene, samt uenighet om lønn. Medlemmer i fire forskjellige fagforeninger har gått sammen om streiken, noe som får store følger for kollektivtrafikken i London både torsdag og fredag.

Personvernpolicy