Dette er verdens skumleste flyplasser

Se hvordan flyene lander på verdens mest krevende rullebaner.

Har du noen gang landet på en rullebane som er 400 meter lang, har rullebanen vært en strand eller har du tatt av i 19 grader stigning? Da har du kanskje opplevd en av verdens skumleste flyplasser.

Flytrafikken er ekstra stor om sommeren, og det blir mer og mer populært å reise lengre og til mer eksotiske steder. Men det er ikke alle land som har like trygge flyplasser å lande på. Skal du lande på Gibraltar International Airport i sommer, vil du kanskje se at biltrafikken krysser flystripa. Og hvis du skal ta av på Saba Airport i Karibia, er det ikke sikkert at flyet greier å lette i tide, da dette er verdens korteste rullebane.

Her er en liste over verdens ti mest farlige flyplasser

1. St. Barthélemy Airport i Karibia har en rullebane på 650 meter, og man må over en skråning for å lande, slik at nedstigningen blir veldig bratt.

2. Ved Sint Maarten Airport i Karibia, ligger det en badestrand. Her kan badeturister rekke hendene i været og nesten ta på flyet idet det lander på rullebanen.

3. Gibraltar International Airport ble konstruert under andre verdenskrig. Rullebanen er farlig fordi hovedveien mellom Spania og Gibraltar krysser flystripa.

4. Madeira Airport i Portugal er omgitt av havet og av høye fjell. Vindforholdene gjør det derfor ekstremt vanskelig å lande her, selv for de mest erfarne piloter.

5. Rullebanen ved Courchevel Airport i Frankrike har 19 grader stigning. Noe som gjør landing og takeoff til en litt spesiell opplevelse.

6. Barra Airport i Scotland har ikke noen rullebane. Her blir derimot stranda tatt i bruk til letting og landing.

7. På Antarktis består rullebanen av is og snø, noe det kan være greit å være forberedt på når man skal lande der.

8. Cambridge Bay Airport i Canada ligger så nære Nordpolen at det er umulig å bruke kompass i flyet.

9. Flyplassen i Bhutan ligger 2236 meter over havet hvor det i mange måneder av året er så tette skyer at fly ikke får til å lande. Passasjerer må da lande i Calcutta og overnatte der.

10. Lukla Airport i Nepal er regnet som verdens farligste. Landingsbanen er meget spesiell. Den er kort og bratt og ender i et stup omkring 700 meter mot dalen nedenfor. Rullebanen er 527 meter og skråner med 12 grader slik at all landing må skje i motbakke.

Personvernpolicy