Fem grunner til å ta turen til Svolvær og Lofoten i sommer

Høye fjell og sommernattens midnattssol står frem som de største trekkplasterne i Svolvær. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leserne har stemt frem Svolvær og Lofoten som et av Norges beste sommersteder. De mektige fjellene, de hvite strendene og den gode maten er noen av grunnene til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I vår konkurranse hvor leserne kan stemme frem Norges beste sommersted er Svolvær og Lofoten en av finalistene. Svolvær – «verdens minste storby» – ligger i spektakulære Lofoten. Grunnen til at stedet står høyt på lista er dets trollske stemning og flotte natur. Høye fjell og sommernattens midnattssol står frem som det største trekkplasteret.

Våre lesere har funnet de fem største grunnene til at Svolvær/Lofoten er stedet du skal reise til i sommer:

Se video fra da ABC Nyheter kjørte fra Røst til Å/Reine

  • 1) Lofoten er det perfekte reisemålet for naturelskere. Her kan man bli med på ørnesafari, fisketur eller ridetur med godlynte islandshester i fantastiske omgivelser. Her finnes også flere merkede natur- og fjellstier i alle vanskelighetsgrader som man kan oppleve på egen hånd eller sammen med større reisegrupper.
  • 2) At maten er god er en viktig faktor for at et sted skal være et attraktivt reisemål. Svolvær har et aktivt fiskemiljø, og man kan kjøpe reker og fisk direkte på kaia. Her kan man også nyte hvalkjøtt og lofotpils på flere utmerkede restauranter på kaikanten forteller leserne.

Se video fra da ABC Nyheter kjørte fra Å/Reine til Henningsvær

  • 3) En tredje grunn er opplevelsen av å komme inn til Svolvær med Hurtigruten om sommeren. Å skue ut over de vakre fjellene, hvite strender og Lofotens mange fiskevær fra dekk sies å være en erfaring man ikke vil være uten.
  • 4) Surfeparadiset på Unstad er meget populært. Her kan man oppleve mektige atlanterhavsbølger og et utsøkt naturlandskap enten man er en erfaren surfer eller om man bare vil prøve seg på brettet. Turområdet her er også verdt å få med seg.
  • 5) Sist, men ikke minst trekker leserne frem at innbyggerne her er svært gjestfrie og lette å komme i kontakt med, og det er jo en god grunn til å ta turen til Lofoten og Svolvær i sommer.


Her er de andre kandidatene:

Fem grunner til å ta turen til Svolvær og Lofoten i sommer

Fem grunner til å besøke Vikna i sommer

Fem grunner til å besøke Kragerø i sommer

Fem grunner til å besøke Langesund i sommer

Fem grunner til å besøke Skudeneshavn i sommer

Fem grunner til å besøke Stavern i sommer

Fem grunner til å besøke Brønnøy i sommer

Fem grunner til å besøke Vestvågøy i sommer


Bli med i konkurransen og stem på Norges beste sommersted og vinn en tur med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen.


ABC Nyheter besøkte Å i Lofoten: Her er tørrfisken alt annet enn tørr