Lav politikapasitet kan gi nødpassproblemer

<p>Det er stor pågang etter nødpass.<br></p>
Det er stor pågang etter nødpass.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet på Gardermoen ber reisende skaffe seg nødpass før de kommer til flyplassen.

Hittil i 2015 har politiet på Oslo Lufthavn Gardermoen fått flere forespørsler om å utstede nødpass, enn på samme tid i fjor, skriver Dinside.no

– Forrige søndag utstedte vi 65 nødpass, sier Lars Hegstad ved Gardermoen politistasjon til Dinside.

Hegstad sier det er ditt lokale politkontor du i utgangspunktet skal kontakte ved behov for nødpass, og oppfordrer reisende til å gjøre det der framfor å risikere å stå på Gardermoen uten pass.

Les også: Passendringen du bør få med deg

Lavere kapasitet

Politistasjonen på Norges hovedflyplass er i utgangspunktet bemannet døgnet rundt, men også politiansatte skal ha sommerferie.

Reisende som har glemt passet hjemme, oppdaget for sent at det har gått ut på dato eller av andre grunner trenger nødpass, kan derfor møte et stengt politikontor.

– Vi har annen saksbehandling og andre presserende oppgaver som går foran, og da kan det hende at det av og til være stengt, sier seksjonssjef Hegstad til Dinside.

Les også: Norsk nødpass ikke gyldig i Tyrkia

Ikke garantert nødpass

Ingen er garantert å få nødpass, sier Bekim Olomani, sjef ved passkontoret på Grønland politistasjon.

– Hvis ditt forrige pass var et nødpass vil det være vanskeligere. Eller hvis du har hatt to nødpass i løpet av de siste fem årene, er det ingen automatikk i å få det tredje, sier Olomani til TV 2.

Til enkelte land er det ikke nok å ha nødpass, som i Tyrkia.

Landet har innført elektronisk visumportal hvor du selv kan ordne deg visum. Den elektroniske portalen aksepterer derimot ikke norske nødpass.

Personvernpolicy