Fly forsinket nesten 24 timer etter krangel om nøtter

<p>MÅTTE LANDE: Det begynte med en krangel om nøtter og endte med at en passasjer oppførte seg så truende mot personalet at piloten besluttet å snu flyet som var på vei over Atlanterhavet mot Chicago, for å lande i Belfast.</p>
MÅTTE LANDE: Det begynte med en krangel om nøtter og endte med at en passasjer oppførte seg så truende mot personalet at piloten besluttet å snu flyet som var på vei over Atlanterhavet mot Chicago, for å lande i Belfast. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB scanpix

Et passasjerfly på vei fra Roma til Chicago måtte ta en uventet mellomlanding i Belfast fordi en passasjer hisset seg kraftig opp over at han ikke fikk nøtter og kjeks.

Femten minutter etter avgang lørdag skal den mannlige, amerikanske passasjeren om bord på United Airlines-flyet som var på vei fra Roma til Chicago, ha reist seg og krevd å få utlevert nøtter og kjeks. Fest setebeltet-skiltet lyste fremdeles, og han ble av kabinpersonalet bedt om å sette seg ned igjen, men nektet å gjøre det før han fikk nøtter og kjeks, melder BBC.

Ti minutter senere skal 42-åringen ha reist seg igjen, og krevd mer nøtter. Han fikk da beskjed om at han bare kunne få mer om det var noe igjen etter at de andre passasjerene hadde fått. Da skal han ha begynt å rope og oppføre seg truende.

Les også: Tapet fast amok passasjer

Snudde flyet

Kabinpersonalet skal ha følt seg truet av oppførselen hans, fortalte politikonstabel William Robinson da mannen ble fremstilt for retten i Belfast mandag, siktet for å ha truet sikkerheten om bord og for legemsbeskadigelse mot en av de kabinansatte.

Ifølge Robertson besluttet kapteinen å snu flyet, som allerede var på vei over Atlanterhavet, og lande i Belfast på grunn av passasjerens aggressive oppførsel.

Passasjeren nekter straffeskyld, og skal ha fortalt politiet at piloten overreagerte.

– Han sa det ikke var ham, at det var en konspirasjon mot ham, fortalte Robinson i retten.

Budskapet om at det var en overreaksjon fra personalet, gjentok passasjerens forsvarer i retten.

Les også: Kranglet om to kroner - politiet måtte rykke ut

Passasjerene sov på gulvet

Da flyet hadde landet måtte de 282 passasjerene vente nesten 24 timer før de kunne fortsette ferden mot Chicago. Nesten alle passasjerene sov på gulvet i terminalen, skriver The Telegraph.

Ifølge United Airlines' beregninger kan den ikke-planlagte landingen ha kostet flyselskapet 350.000 pund (4,3 millioner kroner).

Personvernpolicy