Kremen av Solkysten må ikke koste skjorta

Med slike ”velkomstskilter” kan du ikke bomme på byen som virker som magnet på rike og vellykkede… og flere millioner turister. Foto: Arne Bjørndal.

For mange norske Spania-turister regnes Marbella for Costa del Sols mest eksklusive reisemål. Men jettsett-byen byr på mer enn dyr luksus.

Fakta om Marbella
  • By og kommune i Sør-Spania, på Costa del Sol i Andalucía
  • 138.000 innbyggere (2011)
  • En av de viktigste og mest kjent turistdestinasjonene i hele Spania
  • På grunn av mildt klima og god infrastruktur er Marbella et populært reisemål hele året
  • Årlig gjennomsnittstemperatur 18° C. Antall soltimer per år: 2.900
  • Særlig mange turister kommer fra Storbritannia, Irland, Tyskland, Nord-Europa, Saudi Arabia og USA
  • I en årrekke har Marbella vært populært reisemål for de rike og for internasjonale kjendiser
  • Byr på en mengde golfbaner, sportsanlegg og gode havner for luksusbåter
  • Lettest tilgjengelig med fly til Málaga og leiebil/drosje (ca. 45 min. kjøring)
  • Marbella kommune har 27 km med kystlinje med tilsammen 24 strender

MARBELLA (ABC Nyheter): I Marbella kan du leie en eksklusiv Lamborghini-sportsbil til 3.500 euro per dag, bo på luksushotell til 4.000 euro per natt, leie rådyre solsenger på strandklubben Nikki Beach og kjøpe sjampanje til 10.000 euro på diskoteket Olivia Valere.

Eller nyte oppholdet i økonomisk marsjfart, – slik turister flest gjør.

Tre favoritter

Marbella har det meste. Her er sol, sjø og vakre strender, masse idyll og vakre omgivelser, i tillegg til all luksusen som det store mindretallet omgir seg med.

For de fleste er det lange strandpromenaden (Paseo Maritimo) en av byens viktigste attraksjoner. Den brukes flittig av gående, joggere, syklister og skatere året rundt. Særlig om sommeren når solen steker, byr en kveldstur her på en avkjølende og forfriskende bris.

Resten av året trekker folk ofte ned til strandpromenaden for å la solen varme. Her er det palmetrær, flotte strender ned mot Middelhavet og barer, kafeer og butikker på den andre siden av paseo´en.

Les også: Spansk restaurant kåret til verdens beste

Idyllisk gamleby

Marbellas gamleby – Casco Antiguo – er en idyllisk attraksjon midt i den ellers så moderne storbyen. Her finner du hvitmalte hus, trange smug, små kirker, suvenirbutikker, mange spisesteder – flere med Michelin-stjerner og -anbefalinger, kunstgallerier, vintage-butikker og ikke minst den frodige og skyggefulle ”Plaza de los Naranjos” (Appelsintre-torget) fra 1485.

Denne plassen er som en grønn oase, med masse appelsintrær og med historiske og hvitmalte hus på alle kanter, bl.a. Marbellas gamle rådhus.

Les også: Lever ut ski-eventyret på Spanias tak

Se og bli sett

Luksussiden av Marbella begynner egentlig der selve Marbella sentrum slutter. På de rundt sju kilometerne vestover fram til fritidsbåthavnen Puerto Banús – «The Golden Mile» – ligger luksusboliger og dyre hoteller på rekke og rad.

I Puerto Banús er alle de dyreste og mest kjente mote- og designhusene representert og innbyr til luksusshopping. Her finnes blant annet Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Jimmy Choo, Gucci og Hermés.

Les også: Dette er Spanias mest romantiske by

I havnen ligger de dyreste, mest gigantiske og påkostede yachtene du kan tenke deg, og i gatene rundt er det ikke særlig langt mellom de dyre og eksklusive bilene i flere millioner kroners klassen.

«The Golden Mile», men særlig Puerto Banús virker som magneter på mange tilreisende og mer enn fem millioner besøkende er innom hvert år.

Les også: Spania kåret til verdens mest turistvennlige land


Personvernpolicy