Likevel hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Et av SJs X2000-tog fotografert på Oslo S i 2002, sist togtypen ble satt inn mellom Oslo og Stockholm. Arkivfoto: Vidar Knai / NTB scanpix

ta02cf48: – Vi er glade for at hurtigtogstilbudet mellom Oslo og Stockholm nå er på plass, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Et av SJs X2000-tog fotografert på Oslo S i 2002, sist togtypen ble satt inn mellom Oslo og Stockholm. Arkivfoto: Vidar Knai / NTB scanpix ta02cf48: – Vi er glade for at hurtigtogstilbudet mellom Oslo og Stockholm nå er på plass, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter litt om og men blir det fra august hurtigtog mellom Oslo og Stockholm. Reisetiden kuttes fra 6 til 4,5 timer.

Det svenske jernbaneselskapet SJ la tidligere denne uka prosjektet på is fordi Jernbaneverket skulle drive vedlikehold på norsk side av grensa. Fredag kunne imidlertid samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og direktør Elisabeth Enger i Jernbaneverket opplyse at dette arbeidet utsettes i to år.

Les også: Norsk vedlikehold stanser hurtigtog til Stockholm

– Vi er glade for at hurtigtogstilbudet mellom Oslo og Stockholm nå er på plass. Faren for utsettelse av tilbudet er dermed borte. Vi har hatt gode og konstruktive samtaler med Jernbaneverket, SJ og svenske Näringsdepartementet for å finne en løsning i en krevende situasjon, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

Det blir i første omgang tre daglige avganger mellom Oslo og Stockholm, og SJ bruker sin raskeste togtype, X2000, på strekningen.

Personvernpolicy