Dette er verdens best besøkte byer

POPULÆR BY: London har vært verdens best besøkte by av internasjonale turister fem av de syv siste årene. Foto: Colourbox.com
POPULÆR BY: London har vært verdens best besøkte by av internasjonale turister fem av de syv siste årene. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

For femte gang på syv år vil London være verdens mest besøkte by i 2015, ifølge MasterCards Global Destinations Cities Index. Like bak følger Bangkok og Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge indeksen vil London få svimlende 18,82 millioner besøkende turister i løpet av 2015. Bangkok ligger like bak med 18,24 millioner besøkende.Verdens tredje mest populære destinasjon er romantikkens hovedstad, Paris, mens Dubai, Istanbul og New York følger på plassene bak.

Du kan se en liste over de 10 best besøkte landene i verden nederst i artikkelen.

Indeksen MasterCard har utarbeidet presenterer de 132 byene i verden som vil få flest turister på besøk i 2015. Ingen norske byer er representert på listen, men både København og Stockholm er blant de 36 europeiske byene på indeksen.

Les også: Seks alternative storbyer som vil overraske deg

Forventer 383 millioner overnattinger

Ifølge indeksen er det forventet 383 millioner overnattinger av internasjonale turister i de 132 byene som er presentert. Samlet vil turistene bruke 360 milliarder dollar, eller cirka 2808 milliarder norske kroner på de 132 destinasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale turistnæringen er i sterk vekst, og har vokst raskere enn verdens BNP siden 2009.

– Vi forstår viktigheten av byene rundt om verden for de som bor der og de som reiser dit. Årets studie hjelper oss å forstå hvor sammenkoblet verdens byer er, og den viktige rollen de spiller i å samle og styrke enda flere mennesker enn tidligere, sier Ann Cairns, internasjonal markedsdirektør i MasterCard, i en pressemelding.

2015 er syvende år på rad MasterCard presenterer en slik oversikt. Siden 2009 har det skjedd noen interessante utviklinger flere steder i verden. Houston i Texas har USAs raskest voksende turistnæring. Lima har den raskest voksende turistnæringen i Latin-Amerika, og er den nest mest populære turistbyen på kontinentet etter Mexico City.

Les også: Dette er Spanias mest romantiske by

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 10 best besøkte byene i 2015:

London – 18,82 millioner besøkende

Bangkok – 18,24 millioner besøkende

Paris – 16,06 millioner besøkende

Dubai – 14,26 millioner besøkende

Istanbul – 12,56 millioner besøkende

New York – 12,27 millioner besøkende

Singapore – 11,88 millioner besøkende

Kuala Lumpur – 11,12 millioner besøkende

Seoul – 10,35 millioner besøkende

Hong Kong – 8,66 millioner besøkende

Les også: Portugals vakre eventyrby