Verdens beste restaurant El Celler de Can Roca:

Dette er maten på verdens beste restaurant

Slik ser det ut på verdens beste restaurant. Salen ånder rolig eleganse.

Det er ikke prisen som hindrer deg i å spise her.

Restauranten El Celler de Can Roca ble kåret til verdens beste restaurant for andre gang i år. Første gang var i 2013. Københavns gastronomiske Noma flaggskip ble dyttet fra første til tredjeplass . På andre plass kom den italienske Osteria Franscescana, drevet av Massimo Bottura (alle som har Netflix burde ta en titt på dokumentaren om denne restauranten). For øvrig kom Heston Blumenthals «Dinner» på en overraskende syvende plass (Fat Duck er helt nede på 73. plass.) Tidligere omtalte Relæ i København er på 45. plass.

Magasinet Maison Mat og Vin sendte restaurantanmelder (og forfatter!) Erik Fosnes Hansen til Girona i Spania i fjor. Her er hans opplevelse av verdens beste restaurant.

Sjekk hele listen: Her er verdens 50 beste res­tau­ran­ter

Kanskje det skjedde da de kom med sjøanemonen. Eller kanskje det var da vi fikk asparges-is med trøffel? Skjønt kanskje det rett og slett skjedde da vi fikk frossen ertesalat med rips?

Uansett – en eller annen gang i løpet av kvelden gikk det opp for oss: Dette er ikke et måltid, det er en sinnstilstand.

Det går mange veier til det kulinariske Nirvana, men en av de sikreste begynner hos brødrene Roca, på legendariske og uetterlignelige El Celler de Can Roca, i Girona, Spania.

Bakgrunn: Spansk res­tau­rant kåret til verdens beste

For den som anmelder spisesteder i en stor avis året rundt, er rutinen en skummel bordkamerat. I løpet av et år rekker man jo å være på alle slags steder. Det er aldri kjedelig, og hvert måltid er en rebus anmelderen skal løse på vegne av leseren.

Men det kan bli mange steder. Og selv om organismen er innrettet slik at den alltid blir sulten på ny, så spiser ikke anmelderen for å kose seg, men for å forstå. Forstå intensjon, teknikk, muligheter og eventuelle feil. Og man spiser mot deadline.

Sparegris må til

Særlig faglig utfordrende kan det være å spise på de norske restaurantene som forsøker å matche seg og sine ytelser mot eliten i Norden eller verden. For hvor gode er de egentlig? Hvor gode er egentlig Maaemo, Fauna, Ylajali eller Renaa? Altså matchet mot de aller største gutta, de mest sublime og epokegjørende mat-templer i utlandet?

Så av og til, en gang i året eller så, kaster medspisersken og jeg av oss åket, beslutter oss for å spise slik vi spiste før i tiden; ikke for å skrive, ikke for å anmelde, men for å nyte og nå høyere innsikter.

Med andre ord: Det er på tide å kalibrere smaksløkene, justere luktesansen, friske opp forståelsen av form og farge, fornye følelsen av tekstur og volum, kort sagt sette standarden på ny. Til slike pilegrimsferder der verdens beste og mest dedikerte spisesteder er målet, har vi en egen ”pilegris”, rettere sagt: en sparegris.

En slik gris kunne for eksempel hete René, etter Nomas chef René Redzepi, men den kunne like gjerne også hett Joan, etter chef Joan Roca på El Celler de Can Roca. På dette nivået, der gullstandarden for moderne kokekunst settes, spiller det i grunnen mindre rolle hvem som i øyeblikket er kåret til «førstemann». En følelse av hvor denne gullstandarden ligger, er uansett reisen verd – og en opplevelse for livet.

Les også: Skal det være en østers i dampform?

Can Roca ligger i vakre Girona

Girona ligger lenger unna for besøkende norske foodies enn mathovedstaden København, men det er ikke vanskelig å komme dit. Norwegian flyr til Barcelona, en times togtur unna, mens Ryanair kan humpe deg hele veien frem.

Lille Girona, med sine knappe 100.000 innbyggere, sin flotte katedral, sitt gamle jødiske kvarter og sine artige kombinasjoner av middelalder og klassisk funkis, er en reise verd. Ja, selv uten verdens nest beste restaurant på bykartet, ville den utgjort et godt alternativ til Barcelona.

Problemet ligger ikke i å komme dit, problemet ligger i å få reservert bord. Et velkjent problem for alle pilegrimer til slike valfartssteder. El Celler åpner for reservasjon via sine hjemmesider den første i hver måned, og ut over å ha en viss flaks for å komme gjennom, må man også påregne elleve måneders ventetid før man faktisk kan sette seg til bords.

I disse elleve månedene kan man så gå hjemme, for eksempel på prosaiske Grefsen, og kjenne forventningen til det sublime, uutsigelige, eksotiske og ekstatiske stige og stige i uendelige 335 dager.

Til slutt frykter man at forventningen overgår opplevelsen. Likevel går man der, i sin prosaiske norske hverdag, og venter på Eventyret.

Les også: Franske kokker har fått nok av «matporno» i sosiale medier

Verdens beste nabolagsrestaurant

Desto større blir da overraskelsen når det viser seg at også Eventyret ligger på Grefsen – i alle fall i et lite eksotisk forstadsstrøk. På hjørnet av en vanlig villavei. Sånn sett har El Celler forblitt tro mot sitt opphav som nabolagsrestaurant: Pappa og Mamma Rocas uformelle lokale for det småpene, men ikke overdrevent snobbete borgerskapet på stedet.

I en viss forstand har de tre brødrene Roca holdt fast på noe av denne karakteren. For selv om service, protokoll og betjening er feilfrie og får enhver gjest til å føle seg som en fyrste, er skuldrene lave, antrekket ledig og smilene løstsittende også om sølvtøyet funkler til hver rett.

Det koster selvsagt å være kar, men prisene er presset så langt ned som mulig, faktisk ubegripelig lavt når man tenker på at 35 ansatte på kjøkkenet og 20 ansatte i spisesalen skal betjene 50 heldige gjester. For den store menyen betaler man 190 Euro pr. person (cirka 1.600 kroner), den fantastiske vinpakken er et røverkjøp til 90 Euro (cirka 750 kroner).

Om man dertil regner aperitiff og avec, kommer man selvsagt opp i en moden sum, men helt sammenlignbart med og til dels billigere enn tilsvarende steder i Norge. I den grad det finnes noe «tilsvarende». For det er ikke mange steder i verden denne opplevelsen har sin like.

Les også: Her kan du gå på en stjernesmell

Hver gjest blir tatt omsorgsfullt imot av sjefen selv, og man får en omvisning i kjøkkenene, der «Den store hvite flokk» er intenst opptatt med forberedelsene til kveldens opplevelser. Mikroskopiske blomster plasseres med millimeterpresisjon i den klare grønnsaksconsomméen; verdens minste, fylte burrito anrettes på sitt stativ, sammen med ditto bittesmå vårruller og dolmades, fylte vinblader i lommeformat og annet miniatyrgodt – dette skal bli en av de fabelaktige forrettene, en kombinasjonsrett som bringer gjesten verden rundt uten at han behøver å forlate stolen. Det arbeides i dyp konsentrasjon. Det putrer kontrollert fra kjeler, det syder behersket i pannene. Kokkene står tett som fisk i en stim.

I spisesalen, derimot, ånder alt av åpen harmoni og opphøyet ro. Med en arkitektur som kan minne om nordisk funksjonalisme, er vi plassert i et triangelformet glassbygg rundt et lite atrium med slanke trær, slik at man aldri får følelsen av å sitte i en travel sal. I høyden har man audiell og visuell kontakt med de nærmeste to-tre bordene. De andre gjestene ser man gjennom vegger av glass og silhuetter av trær.

Sammen med den kunnskapsrike og trygge servicen, blir dette en enestående behagelig og dempet opplevelse i det ytre. Alt handler om fokus på smak og duft, utseende og tekstur.

Les også: Flyselskap tilbyr gourmetmat

Maten på verdens beste restaurant

Et bonsai-oliventre kommer på bordet. Fire små olivener, sukkerglaserte utenpå, syrlig marinerte i kjøttet og fylt med salt ansjos, henger klar til plukking. De innledende smakebitene, en slags tapas bragt til uante nivåer, vil ingen ende ta. Før suppen plutselig står der. Med utseende og smak som en flytende blomstereng.

En «dekonstruert» makrell, marinert i sukker og salt, kommer med en elegant «sølvsaus», der den skimrende fargen er laget av selve fiskeskjellene. Dertil syltede grønnsaker og kaviar fra multefisk og en anretning like vakker som et abstrakt kunstverk. Og slik fortsetter og fortsetter det.

Man skulle tro at et måltid med 25 serveringer ville få en til å miste oversikten. At det ene mesterverket slo det andre i hjel. Men kjennetegnet ved slike absolutte topp-steder er fullkommen balanse og timing.

Når den dampede langusteren kommer i en bisque med sherrykaramell, så har denne mer kompliserte retten blitt forutgått av en enkel, sprø, grillet kongereke med tangsalat.

Les også: Norsk gourmetkokk: - Vil ikke ha gåselever

En veksling mellom lett og tungt, komplisert og enkelt, og en gradvis oppbygning fra kaldt til varmt, gjør måltidet til den perfekte restaurantopplevelse. Alt akkompagnert av det utsøkte vinutvalget til Josep Roca, bror nummer to. 15 glass vin du garantert aldri har smakt maken til før. Men i små mengder. Man vil jo nødig at gjestene skal bli helt pirium – et prinsipp som det dessverre syndes endel mot på enkelte norske topprestauranter. Nordmannen føler visst ikke at det er fest, ellers.

De supre dessertene besørges av bror nummer tre, Jordi Roca, blant annet en surdeig-is som gjør inntrykk også ved at den danser, en morosakeffekt som passer bra på slutten, når alle er passe salige.

Sjokoladeanarkiet til slutt blir det overdådige nådestøtet. De tre prunkløse steinene – «las rocas» – som ligger som dekorasjon på bordet, blir bildet på de tre brødrene, som har løftet restauranten opp i verdenstoppen.

Les også: Facebook tester res­tau­rant­an­mel­del­ser

Spania imponerer

De er ikke alene i Nord-Spania. I Katalonia og Baskerland ligger stjernerestaurantene tett som erteris. Som matland stod Spania lenge på stedet hvil, fanget i turiststedenes og den litt karrige tradisjonens garn. Det var kan hende den varierte tapasen som bød på utviklings-mulighetene.

Disse smårettene åpnet for en kreativ frihet som sammen med nyskapende teknikker lot seg anvende på hele måltidet.

Legendariske El Bulli var flaggskipet, med geniet Ferran Adrià ved roret for oppdagelses-reisen inn i den molekylære gastronomien.

Mens Adrià har tatt pause på ubestemt tid, ligger tre av følgesvennene i Nord-Spania for tiden inne på listen over verdens ti beste restauranter, Arzak og Mugaritz (San Sebastián), mens den første blant likemenn og nummer to på listen for tiden altså El Celler de Can Roca.

På listen over de 50 beste steder i verden er det tre til i samme område, Azurmendi (Larrabetzu), Asadir Etxebarri (Atxondo) og Martín Berasategui, (San Sebastián). Dertil No. 41 (Dénia, rett nok lenger sør, i Alicante-provinsen).

Les også: Øl og dram til som­mer­ma­ten

Så blir sparegrisen bare feit nok, og man har tid og flaks med reservasjonene og planleggingen, kan man legge opp en hel liten pilegrimsferd fra toppsted til toppsted, og samtidig få med seg herlige historiske byer og vakre landskap.

For vår del tar eventyret slutt med mellomste bror Rocas omvisning i den enorme vinkjelleren, der han med stor lidenskap samt en del teater og musikk gjør rede for synet på vin og vinkarakter han legger til grunn for valg av drikke.

Før vi tumler ut i Gironas natt, mette og salige, men forbløffende klare til å legge et nytt besøk hit for å prøve gullstandarden på ny – om en elleve, tolv måneders tid.

Den beste lunsjen i Oslo spiser du her

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Vi måtte bare prøve en 3-stjerners restaurant

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 Mann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 «Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer
Siste nytt
08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeMann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26Norge«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer
Populært