Åpen for alle - alltid

For 700 millioner kroner blir Neverland ditt

TOMT: Neverland Ranch har vært ubebodd i senere år, men nå skal den ut for salg. (Foto: Ap/NTB Scanpix)
TOMT: Neverland Ranch har vært ubebodd i senere år, men nå skal den ut for salg. (Foto: Ap/NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Jacksons tidligere hjem Neverland er til salgs, men eiendommen blir ikke løpt ned av kjøpelystne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendommen som huser en liten fornøyelsespark, en togstasjon og en privat kino er nå mulig å kjøpe, seks år etter at popkongen døde.

Prislappen er kanskje ikke uventet høy: 100 millioner amerikanske dollar, ifølge Wall Street Journal skriver blant andre Sky News. Med dagens kurs tilsvarer det godt over 700 millioner norske kroner.

Å eie et slikt sted er ikke for hvem som helst, og det vil ifølge meglerne Wall Street Journal har snakket med ikke bli gitt omvisninger. Skulle du ha 100 millioner dollar og være kjøpelysten, vil det bli gjort grundig bakgrunnssjekker av deg før du eventuelt kan stikke nøkkelen i døra og kalle deg eier av Neverland.

Les også: Her opptrer Michael Jackson igjen

Jackson selv hadde lite eller ingenting å gjøre med Neverland etter 2005, da rettssaken mot ham ble avsluttet. Han var tiltalt, men ble frifunnet, for overgrep mot barn inne på eiendommen. Fra hans død og til 2013 sto den der for seg selv og forfalt.

Tre av barna hans bestemte seg derimot for å gjøre noe, og fikk renovert Neverland i 2013, skriver The Guardian. I 2014 var en forventet salgspris på mellom 75 og 85 millioner dollar.