Seks alternative storbyer som vil overraske deg

Det gamle er ofte det beste, sies det, men er det ikke også en vanvittig god følelse å oppdage en ny favoritt?

SEVERDIG: Budapest har mange bygninger den skuelystne kan få med seg, som det Ungarske parlamentet Országház. (Foto: Pixabay)
SEVERDIG: Budapest har mange bygninger den skuelystne kan få med seg, som det Ungarske parlamentet Országház. (Foto: Pixabay)
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommeren er like rundt hjørnet! I alle fall på papiret, og i tillegg nærmer vi oss ferietid. I påvente av varmere temperaturer er det mange som planlegger utflukter til det store utland, og tenker automatisk på de klassiske storbydestinasjonene London, Barcelona og Amsterdam.

Reiseselskapet Expedia har samlet sammen noen alternative reisemål som har en rekke likhetstrekk med de gode, gamle klassikerne. Kanskje til og med den som ikke liker forandring vil våge å prøve noe nytt?

– Vi ser ofte at det er de samme reisemålene som går igjen når nordmenn bestiller storbyferier. Mange liker å vende tilbake til gamle favoritter, men vi håper dette vil gi noen ideer til de som vil prøve noe litt annerledes, forteller talsperson i selskapet, Charlotte Gogstad.

BarcelonaPorto

Lett gjenkjennelig arkitektur i Porto. Foto: Pixabay Lett gjenkjennelig arkitektur i Porto. Foto: Pixabay

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona er ofte destinasjonen man velger hvis man vil ha litt av alt; strand-, kultur- og uteliv. Du trenger imidlertid ikke se lenger enn litt vestover for å finne stedet med mye av det samme.

I Porto er det langt mer å gjøre enn å nippe portvin, som selvsagt er et must med de mange vingårdene i området. Vil du heller konsumere D-vitaminer i form av sollys på stranden, ligger det flere strender både nord og sør for byen.

Dersom du ønsker ha noen kunstneriske minner med deg i bagasjen hjemover, bør du besøke kunstdistriktet Rua de Miguel Bombarda, hvor du finner godt over et dusin moderne gallerier å sjekke ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

PrahaKrakow

Krakows saltgruver og torgliv er verdt å få med seg. Foto: PixabayKrakows saltgruver og torgliv er verdt å få med seg. Foto: Pixabay

Mange nordmenn har levd godt i Praha de siste årene, med lave priser og mange flyvninger som heller ikke koster skjorta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drar du derimot til Krakow vil du kunne leve enda bedre og kunne oppleve minst like mye. Gamlebyen i Krakow er like flott som den i Praha, med koselige cafeer og restauranter, hvor du kan nyte en kald utepils i vårsola. Sentrum av Krakow er omgitt av brosteinsbelagte gater og gotiske bygninger, og selvsagt det imponerende slottet i Wawel-høyden. En annen opplevelse verdt å få med seg er saltgruvene utenfor byen.

VeneziaStockholm

Stockholm er et slags Skandinavias Venezia. Foto: PixabayStockholm er et slags Skandinavias Venezia. Foto: Pixabay

Du trenger ikke fly så langt for å komme til et slags Venezia. Stockholm ligger på 14 øyer, og nesten uansett hvor du befinner deg i sentrum er det vann i sikte. Det er altså ikke uten grunn at Stockholm kalles Nordens Venezia. Ta en båttur i kanalene eller ta en tur til fornøyelsesparken Gröna Lund om du vil kjenne på magesuget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om mange er svak for italiensk mat, kan du oppleve flere sorter om du drar på en av Stockholms såkalte matpromenader, hvor de tar deg med til sju-åtte av de beste restaurantene og butikkene i byen.

LondonBerlin

Det tyske parlamentsbygget i Berlin. Foto: PixabayDet tyske parlamentsbygget i Berlin. Foto: Pixabay

London har noe for alle, og det er kanskje derfor storbyen framtrer som nordmenns favoritt på reisefronten. Et utall shoppingmuligheter, severdigheter i massevis, fotball og underholdning får reisende til å vende tilbake gang etter gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Berlin byr derimot på mye av det samme og er kanskje et mer spennende valg for de som stadig booker flybilletten sin til London. I Berlin er det mye som skal oppleves, med en rik historie, utallige severdigheter og hippe spisesteder i fleng.

Kanskje er det heller hit du vil returnere neste gang du bestiller storbytur? Vi anbefaler å bestille en kulinarisk runde hvor du vil bli tatt med på de mest trendy spisestedene i bydelen Mitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

WienBudapest

Ungarske byggverk kan måle seg med det meste av arkitektur. Foto: PixabayUngarske byggverk kan måle seg med det meste av arkitektur. Foto: Pixabay

Vil du besøke en by som ligner på Wien, uten de stive prisene og hakket varmere klima? Da er Budapest et godt alternativ.

Imponerende byggverk er en gjenganger i begge byene og begge stedene tilbyr sightseeingturer på Donau. Både arkitektur og kultur i Budapest er påvirket av det østerriksks-ungarske imperiet, og derfor er det en lignende stemning i begge byene.

Men med ekstra tyrkisk innflytelse, er Budapest litt mer spennende, og et must på ferieprogrammet må være å oppleve et av de berømte tyrkiske badene i byen.

AmsterdamBrugge

Smale kanaler i Brugge Foto: PixabaySmale kanaler i Brugge Foto: Pixabay

Brugge kan minne om Amsterdam både på grunn av språket, kanalene og det store utvalget av ølsorter.

Brugge minner om en eventyrby med en fantastisk middelalderarkitektur og brosteinsbelagte gater, og er en av Europas best bevarte middelalderbyer. Brugge byr på mange skjulte skatter i tillegg til at helheten i seg selv verdt å utforske.

Nyt en belgisk vaffel på en av byens mange, koselige spisesteder, eller sjekk ut en av byens stemningsfulle bryggerier på kveldstid.