Kina åpner verdens lengste glassbro

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge blir verdens lengste bro av glass når den åpner i oktober. Foto: Haim Dotan Ltd.

Hvis du har høydeskrekk er ikke nasjonalparken i Zhangjiajie i Kina det første stedet du trenger å planlegge en reise til.

Kina er klare for å åpne den lengste og definitivt skumleste gangbroen i verden, når byggingen av en bro med glassgulv er ferdig i nasjonalparken som var inspirasjon til de flytende fjellene i James Cameron-filmen «Avatar».

300 meter over bakken vil Zhangjiajie Grand Canyon Bridge strekke seg 380 meter, med en bredde på seks meter.

Skal gli inn i naturen

Broen er designet av det Tel Aviv-baserte arkitektfirmaet Haim Dotan Ltd., og kan ha plass til opptil 800 personer av gangen. Fra broen vil du også kunne gjennomføre verdens høyeste strikkhopp.

Desginere har også begynt å leke med tanken om å kunne bruke broen som en catwalk under moteshow.

Sjefarkitekt Haim Dotan sier at designen – et gulv av glass kombinert med sidebærerkablene – er ment å gli sømløst inn i naturen, og gi de besøkende en følkelse av å sveve i luften.

– Glassbrua i Zhangjiajie er designet for å være så usynlig som mulig, sier Dotan ifølge AFP Relaxnews.

Les også: Verdensarvperlen du ikke visste at du måtte få med deg

Åpnes i 2015

Regissør James Cameron sies å ha blitt inspirert av de gigantiske sandsteinssøylene for å skape de flytende fjellene som preget Pandora i filmen «Avatar» fra 2009.

Zhangjiajie nasjonalpark ligger i den nordlige delen av Hunan-provinsen, og åpnes i oktober 2015.

SE VIDEO: Her er glassbroa etter åpningen:

Overlegen rekord

Den 300 meter lange glassbroen tar over tittelen som verdens lengste fra en annen kinesisk bro. I Longgang sørvest landet ble en 26 meter lang bro åpnet 26. april i inneværende år.

Broen, som går ut fra en klippe 718 meter over bakken, tok da over rekorden med fem meter etter berømte Grand Canyon Skywalk i USA. Men broen i Zhangjiajie kommer til å sette en soleklar rekord.

Også i Paris kan du få følelsen av å gå i løse lufta. Da en av etasjene i Eiffeltårnet var ferdigoppusset i høst, kunne man gå på et gjennomsiktig gulv 57 meter over bakken.

Les også: Reisetips: Glem sosiale medier når du er i Kina

SE VIDEO: Satte glassbro på prøve med slegge:

Personvernpolicy