Fire tigre født i Kristiansand Dyrepark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sibirske tigerhunnen Boonya fødte 17. mai fire tigerunger i Kristiansand Dyrepark. Det er den største tigerfødselen i Norge noensinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreløpig ser det ut som om morsinstinktet er slik det skal være. Helt siden fødselen har fire år gamle Boonya passet godt på ungene sine, sier biolog Helene Axelsen i dyreparken i en pressemelding.

Det er født tigre i dyreparken to ganger tidligere – i 2002 og 2004. De to fødslene ga tre tigerbarn til sammen.

– Det har aldri tidligere blitt født et kull på fire i Norge, sier direktør Per Arnstein Aamot.

– Dessuten er det et av verdens mest utrydningstruede dyr, der begge foreldrene er høyt ratet i det internasjonale bevaringsprogrammet, sier han til Fædrelandsvennen.

Publikum i dyreparken vil ikke få se tigrene med det første. I tiden som kommer, skal hun og barna skjermes, selv fra faren Ulysses, for å få mest mulig ro.

– Vi håper å få satt opp en storskjerm nokså snart slik at publikum kan få se direktebilder av kullet. Enn så lenge har mor og barn fått helt fred og ro. Selv ikke våre veterinærer har vært inne til dem ennå, men både våre dyrepassere og veterinærer følger nøye med på overvåkningsbildene, sier Aamot til ABC Nyheter.

Tigerungenes mor kommer fra Russland og faren fra Ukraina. De ble sendt til Kristiansand gjennom bevaringsprogrammet til Den internasjonale dyreparkforeningen i henholdsvis 2013 og i år. (EAZA).