USA-ferien har blitt betydelig billigere

George Washington har grunn til å se alvorlig ut. Dollarsedlene han pryder har falt i verdi de siste ukene. Foto: Colourbox.com
George Washington har grunn til å se alvorlig ut. Dollarsedlene han pryder har falt i verdi de siste ukene. Foto: Colourbox.com

Dollaren har blitt vesentlig svakere på kort tid. Det er godt nytt for USA-ferien din.

Dersom du skal til USA i nærmeste fremtid, kan du glede deg over utviklingen i dollarkursen.

I løpet av de siste ukene har dollaren svekket seg markant. For to uker siden kostet én dollar 7,91 norske kroner. Fredag morgen var prisen 7,35 kroner, skriver DN.

– Det er det en åpenbar årsak til, og det er svakere utvikling i økonomien. Det har også bidratt til at forventningene til renteoppgang har blitt skjøvet ut i tid. Vi så det gjennom første kvartal, og vi har sett det nå i andre kvartal. Det har vært mange overraskende svake tall, tall som har kommet inn svakere enn forventet, sier seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets til DN.

Han er overrasket over at dollaren har blitt såpass svak på så kort tid.

– Dollaren har svekket seg mye raskere enn vi hadde sett for oss. Sånn sett er det ikke urimelig at en får en liten korreksjon tilbake igjen. For at det skal skje må vi få tall som begynner å overraske på oppsiden igjen fra USA. Eller signaler fra sentralbanken om at de til tross for svakere tall vil begynne å sette opp rentene til høsten, sier Magnussen, som har liten tro på at kollaren vil komme opp på de høye nivåene igjen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy