Dette er Spanias mest romantiske by

Sevillanerne lever ut hele spekteret av følelser, særlig når den sørspanske byen arrangerer sine store feria´er. Foto: Arne Bjørndal
Artikkelen fortsetter under annonsen

Få byer byr på vakrere rammer for romantikk og forelskelse enn den sørspanske byen Sevilla.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Sevilla
  • Hovedstad i den autonome regionen Andalucía og i provinsen Sevilla
  • Spanias fjerde største by med 700.000 innbyggere
  • Byen har tre bygninger på UNESCOS verdensarvliste: Katedralen, Alcázar Reales og Casa Lonja. De fleste severdighetene ligger midt i sentrum med kort avstand mellom seg
  • Attraktivt reisemål hele året på grunn av det milde klimaet. I sommermånedene kan temperaturene nå opp i over 40 grader

SEVILLA, SPANIA (ABC Nyheter): – Du må dø i Sevilla, synger sevillanerne og kaster seg inn i dansen. Det er ikke tilfeldig at operafigurene Carmen, Don Juan og Figaro alle levde i Sevilla, byen der følelsesregisteret spenner fra den største begeistring til den mest fortvilte sorg.

Men du finner også fantastiske bygninger og historiske minnesmerker, trange smug, frodige parker og plasser, lekre tapas, nydelig vin, sol, varme og masser av sjarm. besøk Andalucías hovedstad er et minne for livet i.

Les også: Spania kåret til verdens mest turistvennlige land

Her er 10 attraksjoner som gjør byen spesiell:

1. La Giralda

Midt i Sevillas historiske sentrum ligger det verdenskjente klokketårnet La Giralda. Tårnet ble bygget av maurerne midt på 1100-tallet, og fortsatt rager det høyest av alle bygninger i sentrum. Det 97 meter høye tårnet som tidligere var en minaret, byr på en praktfull utsikt. Giralda betyr værhane og forklaringen er den fire meter høye statuen på toppen av tårnet som dreier med vinden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den tilhørende ”Patio de los Naranjas” – Appelsinlunden – kan du og din kjære søke skygge under de frodige appelsintrærne som kaster deilige skygger når solen steker som verst.

2. Verdens største

Catedral de Santa María ligger vegg i vegg med La Giralda og ble oppført på 1400-tallet på ruinene av en tidligere moské. Myndighetene bestemte at kirken skulle bli så vakker og …”så stor og av et slikt slag at alle som ser den skal tro at vi er gale!”

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men så er da også katedralen i dag verdens største gotiske kirke! En av attraksjonene inne i det store og halvmørke kirkerommet er de påståtte levningene etter Christofer Columbus.

3. Det kongelige palass

Romantiske patioer og frodige hager, praktfulle bygninger, søyleganger og saler. Alcázares Reales – kongepalasset i Sevilla – er noe av det ypperste du finner innenfor den spesielle mudéjar-stilen i Spania, sammensmeltingen av maurisk/arabisk og kristen byggeskikk. Det kongelige palasset ligger et lite steinkast unna katedralen og La Giralda. Palasset er for lengst plassert på Unescos verdensarvliste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Midt gjennom byen

Elven Guadalquivir går tvers gjennom sentrum og langs store deler av elvebredden er det opparbeidet flotte gang- og sykkelveier som særlig er populære på kveldstid. På begge sider av elven finnes flere romantiske uteserveringer som er et perfekt tilholdssted når solen er på vei ned og en lett bris oppover elven erstatter den ofte dirrende heten i byen.

5. Gulltårnet ved bredden

Gulltårnet, Torre del Oro, er et must i Sevilla. Maurerne bygde tårnet som var viktig for forsvaret av byen. Herfra kunne man nemlig spenne en kjetting over den brede elva og hindre fiendens skip fra å gå inn i havna. Navnet fikk tårnet fordi det en gang i tiden var dekket med gullglaserte fliser. Flomlyset på kvelds- og nattestid gjør tårnet til et vakkert skue i sommernatten.

Les også: Surf på nettet fra alle land

Artikkelen fortsetter under annonsen

6. Størst og eldst

Sevillas tyrefekterarena er én av Spanias fineste og eldste og ligger sentralt i byen, rett ovenfor Gulltårnet. Selv om man kanskje ikke er særlig opptatt av tyrefekting, er “Catedral del Toreo” vel verdt et besøk. Arenaen ble påbegynt allerede midt på 1700-tallet og ble udødeliggjort i operaen Carmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenfor murene finnes et museum som viser utviklingen av tyrefektersporten fra det 18. århundret og framover, i tillegg til et kapell og sykestue.

7. Plaza de España

Et stykke nedover langs elven Guadalquivir ligger den enorme Plaza de España. Den store halvsirkelformede plassen omsluttes av fantastiske Palacio Español. Alt ble bygget sent på 1920-tallet, og formålet var å vise et bilde av verdensmakten Spania i sine velmaktsdager. I disse vakre omgivelsene tar, tradisjonen tro, brudeparene i Sevilla sine offisielle bryllupsbilder. I dette mini-Venezia finnes en kanal og broer, og det er mulig å leie båt.

8. Parque de María Luisa

På baksiden av den store plassen ligger parken som blir kalt en av de vakreste i Europa. Den rommer både masser av blomster, hekker, palmer og appelsintrær, plener, fontener, små dammer, paviljonger og veier. Et skyggefullt og deilig sted når termometeret om sommeren fort når opp i over 40 grader!

Artikkelen fortsetter under annonsen

9. Romantiske Santa Cruz

Bydelen ”Barrio de Santa Cruz”, sentralt i byen, er en labyrint av trange gater og smug. Enkelte så trange at beboerne kan stå på balkongene og kysse naboen tvers over smuget. I dette gamle jødiske kvartalet finnes idylliske små plasser med appelsintrær og fontener, – og mange små barer med levende flamenco-musikk. Svært populært blant både innfødte og turister på kveldstid.

10. Best på tapas

Men er det tapas, du og din kjære vil smake, vil mange innfødte hevde at de fleste og beste tapasbarene finner du i bydelen Triana, på den andre siden av elven Guadalquivir. Fra sentrum går du bare over broen Puente de Isabel II, og vips… Tidligere var Triana en egen by der fattigfolk bodde, i dag er den en del av Sevilla.