Hurtigguide: Hola Better InternetSurf på nettet fra alle land

STARTSIDE: Hole Better Internet har en startside som viser hvilke sider som er populære. (Skjermbilde)
STARTSIDE: Hole Better Internet har en startside som viser hvilke sider som er populære. (Skjermbilde)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle du hatt tilgang til en nettside som ikke er tilgjengelig i landet du befinner deg i? Med et lite nettlesertillegg, kan du bytte land med et klikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

IP-adressen er din identitet på internett. Når du besøker en nettside, legger du igjen denne koden, som blant annet sier noe om hvilket land du befinner deg i.

Dette brukes blant annet til å styre tilgang til innhold på nettet. Ved å sjekke IP-adressen, kan TV-kanaler og filmtjenester sørge for at bare folk fra bestemte land har tilgang til innhold som film og sportssendinger.

Men hva om du befinner deg på påskeferie i utlandet og gjerne skulle fulgt en sending fra Norge? Med utvidelsen «Hola Better Internet» kan du bytte land med et klikk. Vær imidlertid klar over at Hola kan dele litt av din ledige internettkapasitet med andre brukere, så det kan være fornuftig å slå den av når den ikke er i bruk.

Les også: Slik får du skrive mer tekst og ta lengre videoer i Snapchat

1. Last ned tillegget

«Hola Better Internet» finnes som utvidelse til flere nettlesere. Vi skal her vise hvordan du laster ned tillegget til Google Chrome.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gå inn i Chrome nettmarked (du kan søke det opp i Google) og søk opp utvidelsen. Sørg for at du velger utvidelsen og ikke appen med samme navn, før du klikker på «+ GRATIS» for å legge det til.

LAST NED: Et enkelt tillegg til nettleseren din kan gjøre at du for eksempel kan se NRK når du er i utlandet. Foto: Skjermbilde

2. Gi tilgang

Utvidelsen krever tilgang til å lese og endre dataene dine på nettsider du surfer på. For å kunne bruke tillegget må du akseptere dette, ved å klikke på «Legg til».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BEKREFT: Installerer du et nytt tillegg på Googel Chrome, må du bekrefte dette. Her ser du også hvilke tilganger tillegget får. Foto: Skjermbilde

3. Besøk nettsiden

Du kan nå besøke nettsiden du ønsker tilgang til. Hvis du befinner deg utenfor rettighetsområdet, vil du få beskjed om at innholdet ikke er tilgjengelig. Du kan da klikke på Hola-ikonet helt øverst til høyre i nettleseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PÅ NETT: Besøk nettsiden du vil besøke og sjekk om du får tilgang. Foto: Skjermbilde

4. Bytt land

Du får da se et flagg som indikerer hvilket land du surfer fra. Klikk på flagget for å bytte til et annet land, for eksempel Norge.

BYTT LAND: Før du får tilgang må du velge hvilket landet du surfer fra. Vil du ser NRK mens du er i utlandet, så velger du Norge. Foto: Skjermbilde

5. Populære sider

«Hola Better Internet» har en startside som viser populære nettsider fra ulike land. Her er det bare å klikke på nettsiden du ønsker å besøke, så bytter Hola til et land som gir deg tilgang til innholdet på denne siden. Du finner startsiden ved å klikke på Hola-ikonet oppe til høyre og velge «Popular sites».

STARTSIDE: Hole Better Internet har en startside som viser hvilke sider som er populære. Foto: Skjermbilde

6. Viser flagg

Hola-ikonet byttes ut med et flagg, som viser hvilket land du nå gir deg ut for å surfe fra. Her kan du også gi beskjed om det fungerte som det skulle. Hvis ikke kan du klikke på «No, fix it», så prøver Hola å løse problemet.

AUTO: Hola Better Internet hjelper deg til å velge riktig "land" for å få aksess til populære nettsider. Foto: Skjermbilde

Kan du disse syv Snapchat-triksene?

TomTom Bandit kan redigerer opptakene dine automatisk

Mosjonistens beste venn

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no