Magevirus stanset cruise i norske fjorder

Her er cruiseskipet «Balmoral» i Olden i Sogn og Fjordane. Skipet kom aldri inn i norsk farvann, og måtte returnere til Southampton da et magevirus brøt ut på båten i forrige uke. Foto: Fred. Olsen Cruise Lines
Her er cruiseskipet «Balmoral» i Olden i Sogn og Fjordane. Skipet kom aldri inn i norsk farvann, og måtte returnere til Southampton da et magevirus brøt ut på båten i forrige uke. Foto: Fred. Olsen Cruise Lines

Da flere hundre passasjerer om bord på et Fred. Olsen-skip ble rammet av magesyke, gikk resten av fjordcruiset i dass.

1.163 passasjerer var om bord på cruiseskipet «Balmoral», som hadde kurs for norske vestlandsfjorder da det lørdag måtte legge til kai i Southampton og avslutte turen.

Årsaken var at et magevirus hadde brutt ut om bord, skriver britiske Daily Mail, og flere av passasjerene opplevde både oppkast og diaré.

Såpass alvorlig var utbruddet at passasjerene ble satt i karantene på lugarene sine.

Skipet tilhører flåten til det helnorske rederiet Fred. Olsen. Selskapet satser først og fremst på et marked bestående av eldre briter.

Les også: Går det virkelig an å bo her?

– Forferdelig tilstand

En av passasjerene som ble rammet av viruset var 86 år gamle John Trownson fra Cornwall.

Han hadde betalt nesten 26.000 kroner for turen til de norske fjordene i anledning kona Doris' 85-årsdag.

Han beskriver det han opplevde bare timer etter ombordstigning slik:

– Det var helt fryktelig. Jeg var i en forferdelig tilstand, og trodde det aldri ville ta slutt, sier 86-åringen til Daily Mail.

Les også: Vil la kvinner sole seg toppløse på Venice Beach

– Flere hundre syke

– Flere ganger om dagen sa kapteinen at flere personer var blitt smittet. Først hørte vi 75. Deretter 150. Jeg vil tro det til slutt var mer enn 300, sier Trownson.

Det vil ikke selskapet selv bekrefte.

– Fred. Olsen Cruise Lines' policy er at vi ikke går ut med detaljer eller antall passasjerer som har blitt syke på noen av våre cruise, sier en Fred. Olsen-talsmann til den britiske avisen.

Les også: Island med nytt grep for å få turister

Nekter å reise igjen

Passasjerene skal nå ha fått tilbud om erstatning i form av refusjon av ett døgn på cruiseskipet. De som hadde bestilt «all inclusive»-drikkevarer får også tilbakebetalt dette.

I tillegg får passasjerene tilbud om 50 prosent avslag på et nytt tilsvarende cruise. Hvis de ønsker det. Men det gjør ikke Russel Donaldson og kona Marina, som begge ble liggende syke på cruiset.

– Vi kommer aldri til å reise på et cruise med noen igjen – selv ikke om det var gratis ville vi ha vurdert det. Vi ville ikke ha tatt sjansen på å oppleve dette igjen. Ikke engang om de hadde betalt oss, ville vi ha dratt, sier Donaldson.

Les også: Lanserer tunfisksperm(!) som den nye gåseleveren

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden