Norsk timeshare-eier vant i spansk høyesterett – igjen

Flere norske kunder ønsker å annullere sine timeshare-kontrakter på Anfi del Mar i kjølvannet av nok en dom fra spansk høyesterett. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter
Flere norske kunder ønsker å annullere sine timeshare-kontrakter på Anfi del Mar i kjølvannet av nok en dom fra spansk høyesterett. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter

Høyesterett slår fast at norsk timeshare-eier skal få annullere kontrakten med timeshare-selskap. Nå ønsker flere norske kunder å gå rettens vei for å gjøre det samme.

Tidligere i år fastslo spansk høyesterett at to livstidskontrakter som Ove Grimsbo fra Bekkestua inngikk – etter at det i 1998 kom en lov som forbød timeshare-selskaper å inngå avtaler på mer enn 50 år – skulle oppheves.

I tillegg ble selskapet Anfi Gruppen dømt til å betale tilbake et sted mellom 300.000 og 350.000 kroner pluss renter og omkostninger til mannens enke, Tove Irene Grimsbo.

Anfi Gruppen benyttet seg av muligheten til å få Høyesterett til å få deler av dommen vurdert på nytt. Nå er alle innsigelser avvist, men likevel er ikke Tore Irene Grimsbo sikker på om hun kommer til å se noe av pengene.

– Vi får nå se, sier hun til VG.

Bakgrunn: Dømt til å annullere timeshare-kontrakter på Gran Canaria

Forventer at Anfi betaler

Grimsbos advokat, Miguel Rodriguez, sier til avisen at det ikke lenger skulle være noen grunn til at Anfi ikke skal betale.

– Anfi ble i likhet med oss orientert om Høyesteretts avgjørelse onsdag denne uken. Det er ikke noe som trenger avklaring eller endring i denne dommen. Vi forventer at Anfi betaler nå, sier han.

Det sier Anfi Gruppen de vil gjøre, men ikke før dommen er endelig avgjort, noe de mener den ennå ikke er.

– Vårt juridiske team søker avklaring på visse vilkår og appellerer mot dommen. Selv om vi ikke er enige i begrunnelsen, vil Anfi Gruppen respektere vedtak i Høyesterett når det er endelig, skriver David Sanchezs Garrido, direktør for Anfi Gruppens juridiske team i en e-post til VG.

Les også: Nordmann pågrepet for timeshare-svindel på Gran Canaria

To nye kjennelser

I kjølvannet av dommen i januar har flere timeshare-kunder ønsket å annullere sine kontrakter.

I provinsretten i Las Palmas har Anfi Gruppen nå blitt dømt til å betale over 400.000 kroner til tre norske kunder, skriver Canarijournalen.

Kjennelsene ble gjort kjent 6. mai. Den ene til fordel for nordmannen Arne Løkken og den andre til fordel for ekteparet Ingunn Justlar og Kenneth Størebø.

I begge sakene var det inngått kontrakter med flytende uker og uspesifiserte leiligheter. Det ble imidlertid gjort ulovlig i 1998.

Likevel har slike kontrakter vært vanlig hos flere timeshare-selskaper.

Dermed kan det komme til å komme flere saker i tiden framover, ettersom dommene fra Høyesterett ser ut til å ha skapt presedens.

Les også: Storaksjon mot timeshare-svindlere i Malaga

Flere vil annullere

Ifølge Canarijournalen skal mellom 8000 og 10.000 nordmenn angivelig ha kjøpt tidsandeler i leiligheter på Anfi del Mar siden 1993.

Anfi skal ha solgt cirka 45.000 andeler, men har ikke svart nettstedet på hvor mange av disse som har vært livstidskontrakter.

Forburker Europa har siden den første dommen ble kjent i mars mottatt henvendelser fra et titalls timeshare-eiere som vil avslutte sine kontrakter med Anfi Gruppen.

– Vi tar sikte på å gå ut med informasjon om vårt syn på forbrukernes timeshare-rettigheter etter dommene i spansk høyesterett, sier direktør Ragnar Wiik i Forbruker Europa til Canarijournalen.

Les også: Spania kåret til verdens mest turistvennlige land

Personvernpolicy