Disse flysetene fanger opp nervøse passasjerer

NERVØS? Disse flysetene inneholder en sensor som overvåker hjerterytmen din og gir kabinpersonalet beskjed via en app dersom du ikke føler deg helt bra. Foto: flaminiadc.com/Colourbox.com
NERVØS? Disse flysetene inneholder en sensor som overvåker hjerterytmen din og gir kabinpersonalet beskjed via en app dersom du ikke føler deg helt bra. Foto: flaminiadc.com/Colourbox.com

Fremtidens flyseter kan måle hjerterytmen din, sende informasjonen til en applikasjon og gi flypersonalet en oversikt over nervøse, syke eller stressede personer om bord.

Det er fem studenter fra Nederland som har utviklet flysetet i samarbeid med flyselskapet KLM og Zodiac Aerospace, som produserer utstyr til fly.

Flysetene studentene har designet er utstyrt med en sensor som måler hjerterytmen din og sender informasjonen til en app kalt FlightBeat.

Den viser et fargekodet setekart over flyet som viser flypersonalet hvilke passasjerer som ikke føler seg helt bra. Nervøse eller syke personer har gjerne en raskere hjerterytme enn andre mennesker, og blir merket med rødt på setkartet.

Konseptet ble nylig nominert til en pris på messen for fly-interiør i Hamburg.

Les også: Bredere flyseter ga bedre søvn

Menneskene bak designet håper det kan forhindre dyre nødlandinger forårsaket av personer som venter for lenge med å si fra til personalet at de ikke føler seg bra, skriver the Telegraph.

Dataene kan potensielt også brukes til å kartlegge ting som hvilken del av flyreisen som er mest stressende for de reisende, eller om underholdning om bord roer ned passasjerene eller ikke.

På grunn av personvernhensyn blir det sannsynligvis valgfritt for passasjerer å la personalet overvåke hjerterytmen deres.

Konseptet er fortsatt på utviklingsstadiet, og har bare blitt testet ut som en prototype. KLM, Zodiac Aerospace eller en annen aktør må velge å gå videre med konseptet dersom det skal bli en realitet, ifølge Daily Mail.

Les også: Er dette fremtidens fly?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært