– De rareste tingene som er glemt igjen på flyet

Folk glemmer igjen de rareste ting når de er ute og flyr. Foto: NTB scanpix
Folk glemmer igjen de rareste ting når de er ute og flyr. Foto: NTB scanpix

Når du er ute og reiser er det fort gjort å glemme igjen noe på flyet. Men enkelte etterlysninger vekker mer oppsikt enn andre.

Mange av oss har vel glemt igjen noe på flyet. Men noen gjenstander som meldes savnet hos flyselskapene, er mer spesielle enn andre.

Flyselskapet British Airways har satt sammen en liste over de ti rareste gjenstandene som er meldt savnet etter flygninger til og fra London Heathrow, så langt i år.

  • En kartong med tyske pølser
  • En ganeplate
  • En hvit statue innpakket i bobleplast
  • En kombinert spaserstokk og paraply
  • Tre glass med Harrods Jam
  • Et fotografi av en mann ved siden av Frihetsgudinnen
  • En ridehjelm
  • En blå treningsmatte
  • «The Brady Bunch» på DVD
  • En pakke vaffelkjeks

Ifølge pressemeldingen fra British Airways er våren og sommeren høysesong for å glemme igjen ting på flyet. iPad, iPhone, klokker, jakker og smykker er det som oftest glemmes igjen, ifølge selskapet.

Les også: Her får tapt bagasje nytt liv


Har med mange ting

Nord-Europa-sjef Peter Rasmussen i British Airways mener noe av grunnen til de mange oppsiktsvekkende savnetmeldingene kan være at selskapet tillater to kolli håndbagasje på 23 kilo hver.

– Det er kaskje derfor en del ting glemmes igjen på flyet. Passasjerene har ganske enkelt med seg mange ting om bord, sier Rasmussen i en pressemelding.

Les også: Kjempeforskjeller i tillatt håndbagasje

Forsøk på svindel

Men det er slett ikke bare håndbagasjen som kan være problematisk å få med seg hele veien til reisemålet.

Nå og da hender det også at den innsjekkede bagasjen ikke finner veien dit den skal. En sjelden gang blir det simpelthen bare borte. Systemet som skal sørge for gjenforening mellom bagasje og eier er imidlertid ganske så avansert, noe vi tidligere har skrevet om.

Med tanke på at det skjer så sjelden at bagasjen fordufter helt, er flyselskapene ekstra våkne når bagasje meldes tapt. Det fikk paret som forsøkte å svindle til seg erstatning på Moss lufthavn Rygge i fjor høst, erfare.

Og for bagasje som aldri blir hentet, så finnes det håp om et nytt liv.

Les også: Få pakketipsene – så mye kan du fly med

Meditasjon og dårlig standard

Blant underlige ting på British Airways-fly finner vi ikke bare gjenglemt bagasje. Det britiske flyselskapet har nylig inngått et samarbeid med The Mindfulness Institute. Målet er å inspirere passasjerer til å meditere for å få slappe av om bord på flyet.

Den britiske journalisten Owen Thomas klarte på sin side ikke å slappe av da han reiste med selskapet på første klasse i januar i år.

– Det er når du løfter opp setet ditt at det virkelig blir grusomt. Dette er British Airways sin første klasse. Dette er motbydelig, sier Thomas i videoen han tok opp på flyet. Selskapet gikk senere ut og beklaget.

Les også: Forsøker seg på bagasjesvindel – blir fersket på kamera

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært