Malte hele motellet hvitt

Alt har blitt malt hvitt til det offentlige kunstprosjektet «Projection» som den franske installasjonskunstneren Vincent Lamouroux står bak. Foto: Scanpix/AFP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Palmer, fasade og alt havnet under hvitkosten til den franske kunstneren Vincent Lamouroux da han gjøv løs på et falleferdig motel i Los Angeles.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunstverket heter «Projections», og ble søndag avduket i det moteriktige nabolaget Silver Lake i Los Angeles. Det ble straks en lokal severdighet, og forbipasserende stanset opp for å ta bilder.

Lamouroux brukte en miljøvennlig maling for å dekke Bates Motel, samt flere palmetrær i området og gjerdet omkring eiendommen. Det nedslitte motellet har vært stengt i flere år. Det fikk navnet fra nærheten til Bates Avenue i nærheten og den overfladiske likheten med hotellet i Alfred Hitchcocks mesterverk «Psycho», melder AFP Relaxnews.

– Tanken bak prosjektet var å dekke hele bygningen og vurdere den som en kjempemessig skulptur i det urbane landskapet. Ved å lage en stor endring i området håper vi å skape oppmerksomhet, sier Lamouroux, som selv bor i Paris, men har besøkt Los Angeles en rekke ganger de siste 15 årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han valgte hvitt fordi det «gir mest lyst og virker litt blendende. Det skaper også noe positivt, i form av ideen om et slags lerret vi kan projisere våre ønsker og forestillinger på», sier kunstneren.

Installasjonen er avslutningen av et to år langt prosjekt og vil bli voktet i to uker før været og grafittikunstnere vil gjenerobre bygningen. Motellet ventes å bli revet og erstattet med et nytt prosjekt.