Malte hele motellet hvitt

Alt har blitt malt hvitt til det offentlige kunstprosjektet «Projection» som den franske installasjonskunstneren Vincent Lamouroux står bak. Foto: Scanpix/AFP.

Palmer, fasade og alt havnet under hvitkosten til den franske kunstneren Vincent Lamouroux da han gjøv løs på et falleferdig motel i Los Angeles.

Kunstverket heter «Projections», og ble søndag avduket i det moteriktige nabolaget Silver Lake i Los Angeles. Det ble straks en lokal severdighet, og forbipasserende stanset opp for å ta bilder.

Lamouroux brukte en miljøvennlig maling for å dekke Bates Motel, samt flere palmetrær i området og gjerdet omkring eiendommen. Det nedslitte motellet har vært stengt i flere år. Det fikk navnet fra nærheten til Bates Avenue i nærheten og den overfladiske likheten med hotellet i Alfred Hitchcocks mesterverk «Psycho», melder AFP Relaxnews.

– Tanken bak prosjektet var å dekke hele bygningen og vurdere den som en kjempemessig skulptur i det urbane landskapet. Ved å lage en stor endring i området håper vi å skape oppmerksomhet, sier Lamouroux, som selv bor i Paris, men har besøkt Los Angeles en rekke ganger de siste 15 årene.

Han valgte hvitt fordi det «gir mest lyst og virker litt blendende. Det skaper også noe positivt, i form av ideen om et slags lerret vi kan projisere våre ønsker og forestillinger på», sier kunstneren.

Installasjonen er avslutningen av et to år langt prosjekt og vil bli voktet i to uker før været og grafittikunstnere vil gjenerobre bygningen. Motellet ventes å bli revet og erstattet med et nytt prosjekt.

Personvernpolicy