Pippa får kritikk etter Norges-besøk

Pippa Middleton får kritikk etter å ha spist hvalkjøtt under en pressetur til Norge. Her er hun på Wimbledon-finalen med søster Kate, hertuginnen av Cambrigde i 2012.
Pippa Middleton får kritikk etter å ha spist hvalkjøtt under en pressetur til Norge. Her er hun på Wimbledon-finalen med søster Kate, hertuginnen av Cambrigde i 2012.

Spiste hvalkjøtt på pressetur.

Pippa Middleton, søsteren til hertuginne Kate av Cambridge, var nylig på Norges-besøk.

31-åringen blogger for The Telegraph og var på en fire dagers pressetur til Sunnmøre, hvor hun blant annet sto på ski i Sunnmørsalpene og spiste lokal mat. Hun var med på fiske og dro på snøspa.

Spiste hval

En av kveldene overnattet Pippa og følget på Juvet landskapshotell, hvor de fikk en treretters middag, tilberedt av hotelleieren. En av rettene som sto på menyen den kvelden, var carpaccio av hvalkjøtt.

Hun skriver på bloggen at det smakte som laks og så ut som vilt.

Les også: Rekord for norsk hvalfangst

Nå reagerer leder for NOAH, Siri Martinsen, på at en så stor kjendis velger å spise hval, skriver The Local.

– Ved å være en stor kjendis, har hun et ekstra ansvar for å være sikker på at hun ikke støtter mishandling av dyr, så det er litt trist at hun ikke tenker over dyrs velferd, sier Martinsen.

Markedsføring mot turister

Hun understreker at den synkende etterspørselen etter hvalkjøtt i Norge betyr at hvalkjøttindustrien retter markedsføringen mot turister.

– Det er synd hvis dette blir sett på som en «eksotisk type kjøtt». Om lag 20 prosent av hvalene dør en sakte død, så det er en stor sjanse for at hvalen du spiser har hatt lidelser. Jeg vil oppfordre turister som drar til Norge til å unngå å støtte aktiviteter som gjør at dyr lider, sier Martinsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært