Italia satser på «sakte turisme»

GAMLE: Togsettene som skal brukes på de fire renoverte toglinjene er damplokomotiv fra 1920-tallet, og skal bidra til å gi reisen et historisk preg. Foto: Tiziana FabI/AFP Relaxnews
GAMLE: Togsettene som skal brukes på de fire renoverte toglinjene er damplokomotiv fra 1920-tallet, og skal bidra til å gi reisen et historisk preg. Foto: Tiziana FabI/AFP Relaxnews

Landet har pusset opp fire gamle jernbanelinjer, og håper at togturer langs idylliske ruter i damptog fra 1920-tallet vil tiltrekke seg turister.

Italia er kjent for mer enn god mat og shopping. Pizzaens hjemland er også kjent for sin rike kultur, gamle landsbyer, vinranker og et nydelig og variert naturlandskap.

Alt dette håper Italias Kultur- og turistminister at du som turist vil nyte fra gamle, saktegående togvogner.

– Å sette pris på det vakre landskapet om bord i et historisk tog, det er en ny sektor som Italia har investert mye i, sa Kultur- og turistminister Dario Franceschini, etter at han hadde tatt en togtur på en av de nyoppussete linjene denne helgen, ifølge AFP Relaxnews.

Les også: Med tog gjennom Vietnam

Det tar de gamle damptogene fra 1920-tallet mellom 20 minutter og tre timer å kjøre de fire jernbanestrekningene som har blitt pusset opp. Franceschini tror slik «sakte turisme» vil bli en stor suksess blant utenlandske turister.

– Det er en bærekraftig turismemodell som er spesielt viktig i Italia fordi Italia tilbyr kultur, kunst, mat, mote, shopping og naturlandskap i verdensklasse, sier ministeren ifølge AFP Relaxnews.

Franceschini sier målet med å åpne opp de gamle toglinjene for publikum igjen, er å promotere regional kulturarv, som historie, geografi og industri.

De fire linjene åpner for turister i år, og befinner seg på fire ulike steder i landet. En linje går gjennom de grønne åsene i Val d’Orcia i Toscana, en annen går rundt fjellet som omkranser innsjøen Iseo, nord-øst for Milano. Den tredje linjen befinner seg også på fjellet, og går gjennom Abruzzo-regionen, mens den siste linjen går forbi byen Agrigento på øya Sicilia.

Les også: Luksus på spanske skinner

Personvernpolicy