Meny

– Danmark taper terreng som turistdestinasjon

FORTSATT DEILIG? Sol og sommer i Nyhavn er deilig, men Danmark har det siste tiåret hatt dårligere utvikling i overnattinger gjort av utenlandske turister enn de fleste andre europeiske land. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Turistene svikter Danmark til fordel for andre europeiske land, ifølge kartlegging.

Danske turistmyndigheter har i vel 25 år fortalt oss at det er deilig å være norsk i Danmark. Og nordmenn står årlig for om lag 2,5 millioner overnattinger i landet.

Men en fersk kartlegging gjort av Momentum, som er kommuneforeningen KLs nyhetsbrev, viser at Danmark er et av de europeiske landene som har hatt dårligst utvikling når det gjelder overnattinger gjort av utenlandske turister.

I årene 2004-2014 hadde Danmark en økning på bare fire prosent. Det er dårligere enn andre nordiske land som Finland, Sverige og Norge med vekst på henholdsvis 23, 21 og 9 prosent, ifølge Momentum.

Les også: Dansker: – Norske turister er frekke

Tyrkia og Tyskland er blant landene som har hatt best utvikling i tiårsperioden, med vekst på henholdsvis 51 og 40 prosent. Helt på topp troner Armenia og Georgia, med utvikling på hele 97 og 92 prosent, men med et langt lavere utgangspunkt.

Bare fire andre europeiske land har hatt dårligere utvikling enn Danmark, ifølge kartleggingen som er gjort på bakgrunn av tall fra VisitDenmark, Tourism Economics og tyske og nordiske statistikkbanker, skriver nettstedet.

Les også: Vil gjøre Skåne dansk

– Forutsetningen for å klare seg er at man hele tiden sikrer seg at de internasjonale gjestene har kjennskap til at man har noe attraktivt og interessant å tilby. Freden og roen i seg selv, som var tilstrekkelig på 1990-tallet, ble utfordret på starten av 2000-tallet. Da skulle det være noen flere, synlig tilgjengelige aktiviteter som var interessante for barnefamiliene, sier Lars Erik Jønsson som er viseadministrerende direktør i VisitDenmark til Momentum.

Reise
Populært