Meny

Vil gjøre det enklere for nordmenn å besøke Bali

På Bali er det stadig vekk en eller annen feiring eller seremoni på gang, som gir grunnlag for storslagen utsmykking av byen.
Indonesia fjerner kravet til visum for norske turister som ønsker å besøke landet.

Det ble klart etter statsminister Erna Solbergs (H) samtale med landets president Joko Widodo i Indonesias hovedstad Jakarta tirsdag. Øya Bali har lenge vært et yndet reisemål for studerende, men også ferierende nordmenn.

– Jeg setter stor pris på presidentens kunngjøring om at Indonesia har besluttet å fjerne kravet til visum for norske turister. Jeg er sikker på at det vil føre til at enda flere norske turister kommer til Indonesia for å nyte dette vakre landet, sa Solberg etter møtet.

Hun understreker overfor NTB at beslutningen er veldig hyggelig, men at det er komplisert for Norge å gjøre det samme tilbake.

– De har selvfølgelig et ønske om at vi skal gjøre det samme. Men vi er Schengen-medlemmer, så det gjør det litt vanskeligere, sier statsministeren.

Hun lover imidlertid å tale Indonesias sak innad i det europeiske grensesamarbeidet og peker på at Indonesias raskt voksende middelklasse representerer en mulighet for norsk turistnæring.

Solbergs tre dager lange, offisielle besøk i Indonesia ble innledet tirsdag.

Les også: Din guide til ukjente Bali

Reise
Populært