Google snuser på utenlands-telefoni

Googles hovedkvarter i Mountain View, California. Foto: Scanpix/AP.
Googles hovedkvarter i Mountain View, California. Foto: Scanpix/AP.

Google antas å ville bygge et globalt nettverk der prisen for telefonsamtaler, tekst og datatrafikk vil være den samme uansett hvor kunden befinner seg.

Søkegiganten fører samtaler med Hutchison Whampoa, eieren av mobiloperatøren Three, som vil tillate amerikanere å bruke telefonene sine i utlandet uten tillegg i prisen, sier kilder i bransjen til The Telegraph.

Selskapene diskuterer en avtale som vil bli en viktig del av Googles forsøk på å endre det amerikanske mobilmarkedet med sitt eget nettverk, skriver avisen.

Ifølge The Telegraphs kilder ønsker Google å skape et globalt nettverk der prisen vil være den samme for samtaler, tekst og data uansett hvor brukeren befinner seg.

Ved å inngå en avtale med Hutchison kan selskapet få adgang til mobiltjenester i Storbritannia, Irland, Italia og flere andre land der det Hong Kong-baserte selskapet eier mobilnettverk.

Les også: Slik finner du ut hva Google vet om deg

Dersom Google-satsningen blir tilgjengelig for norske kunder kan det være gode nyheter for de reiseglade. Bruk av datatrafikk i utlandet kan i dag bli en dyr affære, som pensjonisten DinSide omtaler i denne artikkelen fikk erfare: Skru av roaming i utlandet selv om du bruker WiFi

Googles planer om å lansere sitt eget mobilnettverk ble offentliggjort i forrige måned. Selskapet vil basere seg på eksisterende infrastruktur hjemme og i utlandet.

Fra før er det motstand blant mobiloperatører mot Apples planer om å erstatte SIM-kort med dataprogrammer som vil la iPad-brukere benytte ethvert tilgjengelig nettverk, og dermed svekke forholder mellom mobiloperatørene og kundene.

Apple har også patent på teknologi som automatisk skifter mellom de beste nettverkene og prisene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden