Slik blir du lurt verden rundt

Se video: Pass opp for denne nye frekke svindelen i utlandet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de vanligste måtene å lure turister trill rundt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke gå med verdisaker i det lille rommet bak på ryggsekken, ikke la mobilen ligge på bordet når du er på restaurant, ikke gå med lommeboken i baklommen.

Rådene er mange, men vi blir lurt likevel.

I boken «Around the World in 80 Scams», eller Jorden rundt med 80 svindelmetoder, skriver forfatteren Peter John om hvordan vi lar oss lure.

Her er noen av de vanligste måtene å lure turister på.

Videoen i vinduet øverst er blant påskeukens mest sette i skrivende stund. Se de andre: Grøss og gru, her finner de mye ekkelt

Underskriftskampanjen

I Paris er det vanlig å lure turister til å skrive under på noe de ikke vet hva er. Du blir oppsøkt av en person som ber deg signere på et opprop. Mens du er opptatt med å skrive under, blir du robbet.

Daily Mail publiserte en video av et slikt svindelforsøk.

I India kan du risikere at taxisjåføren sier hotellet ditt er nedlagt og foreslår et annet sted du kan bo. Her er det bare å si nei.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyvende baby

En flyvende baby høres utrolig ut, men det skjer på den måten at en kvinne bærer på noe som ligner en baby. Dette er som regel en dukke eller en haug med klær som er pakket inn i et teppe.

Kvinnen tigger om penger til barnet og distraherer deg ved å kaste barnet mot deg, eller insistere på at du holder det. I mellomtiden blir du robbet.

Andre metoder å distrahere potensielle ofre på er å sprute ketsjup på klærne dine eller spørre om noe trivielt som hva klokken er eller veien til et bestemt sted.
Les også: Bruk av offentlig Wi-Fi på ferie kan sette deg i fare

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Falsk vekking

Noen ringer romtelefonen midt på natten og utgir seg for å være fra resepsjonen. De forklarer at datasystemet er nede igjen, og at de trenger kredittkortdetaljene dine. Dersom du opplever dette, legg på og gi beskjed til hotellet og politiet umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge forfatter John er dette spesielt vanlig i staten Georgia, USA.

SE VIDEO: Her konfronterer han Prahas utspekulerte valuta-svindlere:

Sikkerhetskontrolltyveri

Noen sniker seg foran deg like før du skal gjennom og det begynner å pipe. Vedkommende har «glemt» å tømme lommene, og mens du ser på hendelsen, tar en medsammensvoren svindler tingene du har lagt klar til scanning.

Les om flere svindelmetoder på Daily Mail.

Her avslører den tidligere lommetyven Simon Lovell hvordan man unngår å bli bestjålet: