Oslo lufthavn forventer normal drift lørdag

Anslagsvis 90.000 passasjerer skulle reise fra Oslo lufthavn fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Anslagsvis 90.000 passasjerer skulle reise fra Oslo lufthavn fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen på Oslo lufthavn har roet seg etter kaostilstander før helgen. Passasjerer som skal ut og reise, må ikke forholde seg til noe uvanlig, opplyser lufthavnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er tilnærmet normal trafikk, men vi har litt tåke nå på formiddagen, sier vakthavende direktør Knut Holen til NTB lørdag.

Avinors oversikt viste at flere avganger fra lufthavnen, de fleste av dem utenriksfly, er noe forsinket lørdag formiddag.

Lørdag var det også en god del bagasje, anslagsvis 2.000 kolli, som sto igjen etter de to foregående dagene.

– Dette må ettersendes, så vi jobber for fullt med å få unna det, men ellers har vi normal drift, sier Holen.

Normaliserer seg

Det kraftige snøværet torsdag gjorde at flyplassen måtte stenge rullebaner og taksebaner fullstendig i rundt to timer for å klare å brøyte. Det førte til store forsinkelser og en rekke innstillinger, som også fikk følger fredag.

Flere måtte tilbringe natten på lufthavnen natt til fredag, og noen reisende hadde også vært i terminalen natt til lørdag, opplyser Holen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men det er langt unna situasjonen i forgårs. Det er noe mer trafikk på grunn av påskeutfarten, men heldigvis begynner det å normalisere seg. De som skal ut og reise nå, trenger ikke forholde seg til noe ekstraordinært, sier han.

Les også: Alle bagasjebånd stoppet opp på Oslo lufthavn

– Mange er lei seg

Natt til fredag ble stemningen blant ventende passasjerer såpass amper at politiet måtte tilkalles for å roe gemyttene, melder P4.

Politiets stasjonssjef ved Oslo lufthavn, Paal Sørhagen, opplyste at de følger særlig med på alkoholserveringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser om dette kan påvirke så mye at vi må stenge den, sa han.

Pressevakt Joachim Wester Andersen ved Oslo lufthavn sa i 16-tiden at det var mange forskjellige reaksjoner blant de ventende passasjerene fredag ettermiddag.

– Noen er oppgitt, mange er lei seg, noen er sinte, mens noen er muntre og har galgenhumor. Men ingen involverte synes dette er hyggelig, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Buss for fly

For SAS-passasjerer fra Stavanger til Oslo gjorde følgeforsinkelsene at de ble sendt sendes med buss til Gardermoen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dagens kanselleringer er et resultat av de problemene som oppsto med kraftig snøfall på Gardermoen torsdag. Dette har ført til noen innstilte ruter i dag. Men nå tilbyr vi busstransport fra Sola til Oslo for dem som ønsker det, sa Lasse Ingebrigtsen i SAS Ground Handling Stavanger lufthavn til Stavanger Aftenblad.

Det dreide seg om rundt 250 passasjerer.

Rakk ikke NM

Følgeforsinkelsene på Oslo lufthavn gjorde også at avganger andre steder i landet ble innstilt.

To lag fra Førde som skulle til volleyball-NM for U17-lag i Bodø, kom ikke lenger enn til Bergen, melder NRK. Flyet som skulle tatt dem til Trondheim, gikk aldri.

Ifølge Nordlys står Zdenek Ondrasek – med kallenavnet «Kobra» – i fare for å miste kampen for Tromsø mot Bodø/Glimt søndag. Etter en tur i hjemlandet Tsjekkia risikerer fotballspilleren nå å ikke komme seg videre fra Oslo lufthavn i tide.