Rispet navnet i Colosseum – risikerer gigabot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske turister ville foreviggjøre besøket med initialene sine i de historiske veggene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var søndag at de to amerikanske turistene fra California skal ha sneket seg bort fra rundturen i de 2000 år gamle ruinene midt i Roma for å rispe inn initialene sine i veggen og posere for en «selfie».

De skal ha rispet inn en «J» og en «N» i en av de historiske veggene, men ble raskt oppdaget og er nå siktet av lokalt politi for vandalisme.

De lokale myndighetene har sett seg lei av turisters signering på historiske steder og har derfor satt skyhøye bøter for vandalisme.

Gigabot

For drøyt tre måneder siden ble en russisk turist bøtelagt hele 20.000 euro for å ha risset inn en initial i veggene. Han ble oppdaget da han risset inn en 25 centimeter høy bokstav.

De 21 og 25 år gamle amerikanske turistene skal ha beklaget vandalismen. De risset inn to åtte centimeter høye bokstaver i en «kun» 200 år gammel vegg. Veggen ble bygget på 1800-tallet da paven beordret restaurering av amfiteateret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årlig besøker flere millioner mennesker de verdenskjente ruinene. Tilbake i romertiden huset amfiteateret opp mot 73.000 publikummere, som ville se gladiatorkamper eller annen underholdning.

«Øre for øre»

Også andre historiske steder som statuene på Påskeøya og Luxortempelet i Egypt har man gått hardt ut mot vandaliserende turister. På Påskeøya skal ordføreren ha krevd øret til en finsk turist som skadet øret på en av de ikoniske statuene.

I Egypt skrev en kinesisk turist «Ding Jinhao var her» på en 3.600 år gammel hieroglyftavle.