Meny

Flere kvinner reiser alene på ferie

GIVENDE: En stor andel av de spurte kvinnene oppgir at det gjør dem mer selvstendige og gir dem bedre selvtillitt å reise alene, ifølge en undersøkelse gjort av TripAdvisor. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
En undersøkelse gjennomført av TripAdvisor viser at stadig flere kvinner reiser på ferie alene. Europeiske storbyer står øverst på ønskelisten.

En undersøkelse gjennomført av TripAdvisor viser at mange kvinner reiser på ferie alene. 74 prosent av de spurte kvinnene sa at de enten hadde reist på ferie alene før, eller at de planlegger å gjøre det i løpet av 2015, skriver AFP Relaxnews.

Over halvparten av de spurte oppgir at de reiser alene for å oppleve frihet og muligheten til å gjøre hva de vil, mens 35 prosent av de spurte sier de setter pris på uavhengigheten og utfordringene ved å reise uten følge.

Les også: Dette må du forvente som kvinne om du besøker disse landene

Blant de kvinnene som svarte at de hadde reist alene før, oppga 56 prosent at reiseopplevelsen hadde hjulpet dem med å bli mer selvstendige og selvhjulpne. 43 prosent sa at de hadde fått bedre selvtillit av opplevelsen, ifølge AFP Relaxnews.

I undersøkelsen har TripAdvisor spurt 9181 kvinner fra Austraila, USA, Storbritannia, Frankrika, Italia, Tyskland, Spania, Russland og Sørøst-Asia om deres reisevaner.

Les også: Kvinner er dårligst til å pakke

Dette er de ti mest populære destinasjonene blant kvinner som reiser alene:

1. London
2. Paris
3. New York
4. Rome
5. Barcelona
6. Rio de Janeiro
7. Sao Paulo
8. Buenos Aires
9. Bangkok
10. Istanbul

Reise
Populært