Meny

Naturskjønne Mongolia vil bli et turistland

Fjellene speiler seg i innsjøen Hubsugul i Mongolia. Foto: Colourbox.com

Mongolia har blitt valgt ut som offisielt partnerland for verdens største reiselivsmesse i 2015, og satser nå for fullt på turisme.

Fakta om Mongolia:

- Mongolia har verdens laveste befolkningstetthet, med to innbyggere per kvadratkilometer.
- Gjennomsnitssalder i Mongolia er 26 år.
- Ulan Bator har er den hovedstaden med lavest gjennomsnittstemperatur i verden.
- Mongolia har i snitt 250 skifrie dager i året, og kalles derfor «Landet av blå himmel».
- Nomader holder fem forskjellige typer husdyr, og følger en sesongbestemt rutine der de migrerer til de områdene som egner seg best til holde husdyr til enhver tid.
- Det er ekstreme temperaturforskjeller i Mongolia. Om sommeren er det mellom 10 og 27 varmegrader, mens om vinteren er det mellom -15 og -30 grader celsius.

Selv om Mongolia bare hadde 800.000 besøkende turister i 2013, forventer landet i skrivende stund to millioner årlige turister innen 2016, ifølge AFP Relaxnews.

Det er nok av spennende ting å se i Mongolia, landet med lavest befolkningstetthet i verden. Mongolia er nesten fire ganger så stort som Tyskland, men har bare tre millioner innbyggere.

Les også: På tide – tysk mat skal bli enda bedre

Naturskjønt land

Fødelandet til Djengis Khan tiltrekker seg derfor mange turister som setter pris på natur. Mongolia kan blant annet by på en av Asias største ferskvannssjøer, vannkilder, isbreer, skoger og fjell, samt den kjente Gobiørkenen sør i landet.

I tillegg er Mongolia kjent for blant annet gamle templer og ruiner, dinosaurfossiler, og nomadekultur.

Noe som kan gi en opptur for den mongolske turistnæringen, er at Mongolia har blitt valgt ut som det offisielle partnerlandet til verdens største reiselivsmesse, ITB Berlin, i 2015, som finner sted mellom 4.-8. mars.

Les også: For 70 år siden var dette helvete på jord

Satser på den transsibirske jernbanen

Regjeringen i landet sier at nøkkelen til en positiv utvikling i Mongolia er å modernisere veinettet. De skal etter planen bygge 2200 kilometer med asfaltert vei i 2015, hvor deler av veien skal gå gjennom Gobiørkenen, melder AFP Relaxnews. Innen 2020, skal alle landets provinshovedsteder ha asfalterte veier inn til Ulan Bator.

Også landets mest berømte toglinje skal forbedres. Den mongolske regjeringen har satt av 250 millioner dollar, eller 1,9 milliarder norske kroner, til 15 nye, moderne togsett til den transsibirske jernbanen. For å gjøre den historiske jernbanen mer attraktiv for turister, skal de nye togsettene har wifi og underholdning om bord.

Reise
Populært