Meny

Fem historiske restauranter du bør besøke

ELDST: Sobrino de Botin i Madrid holder Guinness verdensrekord for den eldste restauranten som har holdt åpent sammenhengende. I 2015 fyller restauranten 290 år. Foto: Tamorlan/Wikimedia Commons
Restaurant Botin i Spania feirer 290 år i 2015, og holder Guinness verdensrekord for verdens eldste restaurant i drift. I anledning jubileet anbefaler vi fem historiske restauranter du bør besøke.

1. Restaurant Botin i Madrid i Spania åpnet i 1725. Det finnes flere restauranter i verden som har eksistert lenger enn Botin, men den holder likevel Guinness verdensrekord for eldste restaurant som har holdt åpent sammenhengende.

Restauranten har blitt nevnt og referert til i flere store litterære verk, som Ernest Hemingways Og solen går sin gang, Frederick Forsyths Ikon og Kobraen, til James Micheners Iberia , ifølge The Daily Beast.

Noen av restaurantens mest populære retter inkluderer pattegris, stekt lam og baby-ål.

Les også: Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

2. St. Peter Stiftskeller i Salzburg i Østerrike fungerte som et møtested for biskoper og selgere helt tilbake i år 803. Mye har forandret seg på det gamle vertshuset siden den gang, men det regnes for å være Europas eldste restaurant. I 1803 fikk stedet tillatelse til å selge øl, og i dag drives det som en restaurant med et topp kjøkken som mikser gamle og nyere oppskrifter. På sin hjemmeside byr St. Peter Stiftskeller på «en fest for alle sansene».

3. The Gables i Russell i New Zealand er den eldste restauranten i landet. Den ble bygget i 1847, og serverte opprinnelig mat til hvalfangere og handelsmenn, ifølge en pressemelding fra Cheapflights.com.

I dag er restauranten kjent for sin nydelige sjømat og sitt lokale lammekjøtt, samt en nydelig beliggenhet ved havet. The Gables omgivelser omtales som en attraksjon i seg selv, og området rundt er et populært turistmål om sommeren.

Les også: Bygde restaurant i hagen

4. L'Auberge Saint-Gabriel, Montreal i Canada ble bygget I 1688. Det var det første nord-amerikanske vertshuset som fikk skjenkebevilling. Det skjedde i 1754. Bygningen har ikke alltid vært en restaurant, men fungerte som bolig i en periode på 1800-tallet, ifølge Cheapflights.com. På starten av 1900-tallet ble imidlertid L'Auberge Saint-Gabriel en restaurant igjen. I dag finnes det også en nattklubb i kjelleren til den kanadiske restauranten

5. White Horse Tavern i Newport, Rhode Island i USA åpnet i 1673, og har en typisk New England-sjarm. Det har også maten som blir servert der. I sine tidligste år var White Horse Tavern en møteplass for offentlige tjenestemenn, og har fått æren av å være «fødestedet til forretningsmannlunsjen». Stedet var stengt for oppussing over en lengre periode på 1900-tallet, men åpnet igjen i 1957.

Les også: Der ingen skulle tru at nokon kunne ete

Reise