Meny

Singapore er verdens dyreste by å bo i

DYREST I VERDEN: Singapore troner listen over verdens dyester byer. Foto: Colourbox.com
Deler av årets liste er sterkt påvirket av valutakurser, men Oslo er fortsatt den tredje dyreste byen i verden.
Verdens ti dyreste byer:

1. Singapore, Singapore

2. Paris, Frankrike

3. Oslo, Norge

4. Zurich, Sveits

5. Sydney, Australia

6. Melbourne, Australia

7. Genève, Sveits

8. København, Danmark

9. Hongkong, Kina

10. Seoul, Sør-Korea

Det er byer i Vest-Europa, Asia og Australia som er representert på listen over de topp ti dyreste byene å bo i. Singapore troner listen for andre år på rad, ifølge en rapport som er utarbeidet av Economist Intelligence Unit, og som kommer ut to ganger i året.

En av årsakene til at Singapore er verdens dyreste by å bo, er at det er fryktelig dyrt å eie en bil i landet. Tillatelses- og lisensavgifter gjør at det koster 116.390 amerikanske dollar, eller rundt 900.000 norske kroner, å eie en vanlig personbil, ifølge AFP Relaxnews.

Det gjør det tre ganger så dyrt å eie en bil i Singapore som i storbyen New York, som i 2015 er nummer 22 på listen over verdens dyreste byer å bo i.

Les også: Utepilsen har passert hundrelappen i Oslo

Japanske byer ut på grunn av svak valuta

De topp fem dyreste byene i verden er de samme som for et år siden, og Oslo plasserer seg dermed på en 3. plass i år som i fjor, én plass opp fra 2013.

København i Danmark går opp fra en tiendeplass i fjor, til en åttende plass på årets liste over verdens dyreste byer.

For fem år siden var Sør-Koreas hovedstad Seoul ranket som nummer 50 på listen over dyre byer. Fordi den japanske valutaen har blitt svekket, forsvinner Tokyo og Osaka ut fra topp ti, og overlater en tiende plass til Seoul.

Les også: Katteøy får turistene til å strømme til

Seoul dyrest på klær og loff

Seoul er sammen med Singapore den dyreste byen i verden for å handle klær og tilbehør, med i snitt dobbelt så høye priser som i New York, ifølge rapporten.

Dagligvarer koster også mest i Sør-Koreanske hovedstaden. En kilo loff koster i snitt 107 kroner i Seoul, mot 27 kroner i Singapore.

Karachi i Pakistan og Bangalore i India er de byene det koster minst å bo i, tett etterfulgt av Caracas i Venezuela og Mumbai.  

Les også: Incehon er de reisendes favorittflyplass

Reise
Populært