Meny

Til Preikestolen fra lenestolen

Til Preikestolen fra lenestolen
Google utvider sitt Street View-tilbud til å omfatte destinasjoner som er vanskelige å nå med bil. Også noen norske høydepunkt er med.
I sommer ble Googles Trekker-kameraer båret de fire kilometerne fra fjellstuen og ut på Preikestolen. Denne uken er bildene tilgjengelig for alle over hele verden via Google Street View.


Preikestolen er et velkjent norsk turistmål, og har lenge stått på Googles liste over steder som bør inkluderes i Street View-tjenesten, skriver Google Norge i en pressemelding.

«Med Street View-bilder kan folk fra hele verden via Google Maps få et inntrykk av den fantastiske opplevelsen og utsikten Preikestolen byr på, og kanskje også la seg inspirere til å legge ferien til Norge.»

– Preikestolen er en av de ikoniske vandreturene i Norge og bilder herfra vekker stor internasjonal oppmerksomhet. Det er spennende at Preikestolen nå blir tilgjengelig i Street View som har en enorm rekkevidde over hele verden. Vi håper selvsagt dette vil stimulere til at flere ønsker å komme til Norge for å oppleve det fantastiske landskapet selv, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

– Fantastiske bilder fra Preikestolen er med på å løfte videre frem denne unike naturattraksjonen vi har i Norge, sier Audun Rake, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen.

Skimuseet på nett

Denne uken lanseres også Street View-bilder fra Skimuseet i Holmenkollen. Skimuseet har årlig mer enn 200.000 besøkende, og er et av Norges mest populære museer.
Det finnes også innendørsbilder fra Nasjonalgalleriet, og tidligere har Google kjørt snøscooter rundt på skistadion i Holmenkollen også, i forkant av VM på ski.

Street View-bilder finnes i dag fra 65 land, og hvert år kjører bilen med kameraer på taket tusenvis av mil og tar bilder av nye gater og oppdaterer gamle bilder. Noen steder er vanskeligere tilgjengelig, og da benyttes Trekker-kameraene. Trekkeren er en ryggsekk med et kamerastativ med 15 kameraer og GPS.

– Trekker er laget for å kunne dekke steder hvor vi bilen ikke kommer frem. Trekker kommer seg frem overalt og dekker først og fremst interessante, vakre steder som folk har lyst til å se, sier Harald Skaarn, produktansvarlig i Google Norge.

I godt selskap

Når bildene er tatt, blir de databehandlet for å gjøre dem klare til å vises på Google Maps. Google syr så alle enkeltbildene sammen til 360-graders panoramabilder som du kan se på Google Maps.

Man kan også se kjente utenlandske reisemål som pyramidene i Giza , verdens høyeste bygg, Burj Khalifa , inn- og utsiden av Scotts hytte i Antarktis og under vann på Galapagos. Eller hva med en virtuell rundtur i historiske Angkor Wat i Kambodsja:

Reise
Populært