Meny

Tårnet i Holmenkollbakken blir designleilighet

Rommet der hopperne gjør seg klare blir to dager i mars forvandlet til en designleilighet. Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.

I slutten av mars blir toppen av det populære turistmålet forvandlet til en leilighet innredet med norsk design.

Tirsdag er tårnet i Holmenkollbakken lagt ut på nettstedet Airbnb som en 40 kvadratmeters «Toppleilighet med panoramautsikt og unike skimuligheter».

26. og 27. mars «leies» leiligheten ut for første og siste gang. Da kan man sove i hoppbakkens øverste etasje, 64 meter over bakken, der skihopperne vanligvis gjør seg klare til å hoppe, skriver Skiforeningen i en pressemelding.

Leiligheten i hopptårnet innredes med kun ny, norsk design.

Les også: Bo privat når du er på reise

Avsluttes med 361 meter langt svev

Nettstedet Airbnb er bygget slik at gjester gir vurderinger av boligen og vertskapet. Skiforeningen er sikre på at deres gjester ikke vil bli skuffet.

– Vi skal ta godt vare på gjestene som kommer hit for å overnatte. De får servert middag i tårnet, eget skiteknikkurs i løypa og de skal få prøve seg som skiskyttere, sier Jeanette Hansen, som er driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen, i pressemeldingen.

I boligannonsen lokkes det med 2600 kilometer preparerte skiløyper, ingen gjenboere, sitteplass til 30.000 gjester og en bygning som er nyoppusset for noen hundre millioner kroner.

Skiforeningen frister også med «walk-in-zip-out». Dette innebærer at oppholdet avsluttes ved at gjestene forlater tårnet samme vei som hopperne bruker, i et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken, men trygt hengende i en «zipline» hele veien ned.

Les også: Tjener 100.000 på gjesterommet

– Annerledes måte å vise frem Holmenkollen

Årlig besøker en million turister skihoppet og skimuseet i Holmenkollen.

– Vi synes dette er en morsom og annerledes måte å vise frem det populære turistmålet på. Nå gleder vi oss til å invitere de første overnattingsgjestene noensinne til å bo i toppen av hopptårnet, sier Jeanette Hansen.

Leiligheten i toppen av Holmenkollen er en del av Airbnbs konsept «Night at», der helt spesielle overnattingssteder blir gjort tilgjengelig. Tidligere har man kunnet bo i et KLM-fly og i en taubane i franske Courchevel.

Les også: Turister som bor privat bruker mer penger i nærmiljøet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært