Hit reiser turistene for å se på tidevannet

Denne helgen gikk startskuddet for en måned med tidevannsturisme på Atlanterhavskysten av Frankrike.

Tidevannet varierer mye rundt om på jorden. På den franske kysten av Den engelske kanal kan tidevannet komme opp mot ti meter ved springflo.

21. mars forventes det som omtales som «århundrets høyvann», på kysten av Frankrike.

Men allerede denne helgen hadde tusenvis av mennesker tatt turen til diverse utkikksposter ved Atlanterhavskysten for å se høyvannet.

Den kuperte kysten i Bretagne var særlig populær, det samme var den legendariske tidevannsøya Le Mont-Saint-Michel i Normandie, melder AFP Relaxnews.

Øya som er en av frankrikes største turistattraksjoner, er ekstra populær i disse dager.

– Det er ganske enkelt fabelaktig. Nå er byen som i sted, bare omringet av vann, uttalte en kvinne idet hun var vitne til at vannet steg rundt Mont-Saint-Michel.

Les også: Franske turister anholdt for nakenfotografering

Springfloen forventes å nå sine høydepunkt 20. og 21. mars. Selv om det topper seg da, er «århundrets høyvann» er en misvisende benevnelse, i og med at havnivået når dette toppnivået hvert 18. år.

Men interessen blant folk matcher i hvert fall benevnelsen.

- Alle hotellene på Mont Saint Michel er fullbooket i hele mars, og vi forventer enda flere folk enn det, sier den lokale handelsmannen Emmanuel Conon til nyhetsbyrået.

Så langt har springfloen ikke ført til betydelig flom eller kostet noen livet, som det gjorde samme periode i fjor, men alle lokalmiljøene på den franske Atlanterhavskysten er i beredskap.

Personvernpolicy