Reisetrender 2015:

Vi reiser mer - og USA lokker mest

Europeiske storbyer dominerer Travellinks Topp ti-liste over solgte reiser i januar, men USA er også i skuddet for reiseglade nordmenn. Foto: John Donges/Flickr.com (Creative Commons)
Europeiske storbyer dominerer Travellinks Topp ti-liste over solgte reiser i januar, men USA er også i skuddet for reiseglade nordmenn. Foto: John Donges/Flickr.com (Creative Commons)

Januar er årets beste salgsmåned for reiselivsbransjen, og i år slår nordmenns reiselyst alle rekorder.

− Hvordan salget ser ut i januar er en indikator på hvor stor etterspørselen på reiser er generelt. Det ser ut som om nordmenn fortsatt velger å bruke sine penger på reiser fremfor annen forbruk, sier Hege Bergsløkken, sjef for Travellink Norge.

Hos det nettbaserte reisebyrået Travellink ser man et ekstra stort trykk, og sammenlignet med fjoråret har antallet solgte reiser økt med nesten 25 prosent i januar.

Selskapet har analysert databasen sin, som består av mer enn en million solgte reiser per år, og funnet noen mønstre som skiller seg ut.

Europa dominerer – USA er hot

Av de solgte reisene i januar er det reiser til storbyer i Europa som dominerer hos Travellink. Over 50 prosent av alle solgte reiser gikk fra Norge til en annen europeisk storby.

«Med unntak av Europa er det USA som er aller hetest akkurat nå, med New York, Miami og Los Angeles på topp», skriver selskapet i en pressemelding. Sammenlignet med tidligere år er antallet kjøpte reiser til amerikanske reisemål nesten doblet.

− Hvilke reisemål som blir populære er en kombinasjon av rekkevidde, pris og ulike trender, og i år er USA veldig hett, sier Bergsløkken.

Topp-ti-liste (kjøpte reiser hos Travellink i januar 2015)

  1. London
  2. Amsterdam
  3. København
  4. Alicante
  5. Bangkok
  6. Paris
  7. Barcelona
  8. Malaga
  9. Stockholm
  10. Berlin

Personvernpolicy