Opplev Dubai på sitt vakreste

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor mye kan man vise av verdensmetropolen på tre minutter. Fotograf Rob Withworth ga det et forsøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dubai, en storby i De forente arabiske emirater, har på rekordtid vokst seg til å bli en verdensmetropol. Den britiske fotografen Rob Withworth har tidligere gjort stor suksess av å lage flotte timelapse-stemningsvideoer fra byer som Barcelona , San Fransisco og ikke minst lukkede Pyongyang, men likevel var dette prosjektet helt unikt.

– Dubai-prosjektet var fantastisk på alle mulige måter. Takket være økonomisk støtte fra Dubai Film kunne jeg være mer ambisiøs og gjøre ting på en måte som før aldri ville vært mulig. For første gang hadde jeg et helt team som jobbet med meg på videoen, forteller Withworth i en epost til ABC Nyheter.

På grunn av disse nye kontaktene fikk fotografen blant annet et unikt innsikt blant annet på Dubai International airport – som er verdens travleste flyplass, målt i antall passasjerer. Andre steder i byen som vises fram i videoen er verdens høyeste bygg; Burj Kalifa, ørkenrally og havnen i tillegg til et oversiktsbilde over hele byen under nyttårsfeiringen. På toppen av alt dette er hele filmen laget i 4K UHD, altså Ultra High Definition: En oppløsning som er fire ganger så høy som vanlig HD (High Definition).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er alltid like fascinerende å se hvor mye man kan kommunisere i en slik kortfilm, sier fotografen. Han forteller at han brukte syv uker på selve filmingen og deretter syv nye uker på redigeringen og etterarbeidet. Videoen ble produsert rundt årsskiftet og resultatet ble publisert nå i februar.

– Responsen har vært fantastisk så langt. Videoen fikk over 100.000 visninger på de åtte første timene. Det er alltid skummelt med slike lanseringer og du vet aldri hva slags reaksjoner du får på «det store stygge internettet», men så langt har det vært fantastisk, forteller han.

Se hele kortfilmen under:

Dubai Flow Motion from Rob Whitworth on Vimeo.