Nye strandforbud rammer turistene i Phuket

FORBUDT: Solsenger er ikke lenger tillatt på strendene i Phuket. Parasoller er bare tillatt på et avgrenset område på ti prosent av strendene. Illustrasjonsfoto: AP/NTB Scanpix
FORBUDT: Solsenger er ikke lenger tillatt på strendene i Phuket. Parasoller er bare tillatt på et avgrenset område på ti prosent av strendene. Illustrasjonsfoto: AP/NTB Scanpix

Først ble solsenger forbudt. Nå forbyr de lokale myndighetene i Phuket også å ta med egne solstoler, samt røyking og spising på byens strender.

Guvernøren i Phuket, Nisit Jansomwong, holdt i dag en pressekonferanse der han klargjorde reglene rundt det nye «solstol-forbudet», som innebærer at alle former for solsenger- og stoler blir forbudt på strendene i Phuket, melder nettavisen Phuket Gazzette.

Det gjelder også de stolene som turistene medbringer selv.

Nå er det kun håndklær og matter som er tillatt som ligge- og sitteunderlag hvis du vil kose deg på stranden i et av Thailands mest kjente turistområder.

Les også: Phuket innfører sikkerhetssoner for å beskytte turistene

Setter av ti prosent av stranden til parasoller

Du kan fortsatt ta med deg en parasoll, men da må du holde deg innenfor et begrenset område som utgjør ti prosent av den enkelte strandens areal, ifølge nettavisen for turistnyheter, Phuket Wan.

Ifølge Phuket Gazzette, blir det også forbudt å spise og røyke dersom du oppholder deg på strendene i Phuket.

– Selv om røyking og spising blir forbudt, får folk fortsatt lov til å drikke på stranden, sier guvernør i Phuket, Nisit Jansomwong til avisen.

Les også: Militærdiktator i Thailan advarer mot skumle menn

Ønsker å bli kvitt kommersialisering

Ideen bak den strenge reguleringen, er ifølge Phuket Wan, å bli kvitt kommersialiseringen, i form av utleie av solsenger og lignende, og å beholde turistene.

Nisit Jansomwong sier at ordningen bare er et eksperiment for å se hva som fungerer, og at den raskt kan bli erstattet av et annet eksperiment.

Foreløpig har de nye forbudene møtt store protester blant turistene, så det kan tyde på at de ikke er interessert i å ta del i slike eksperimenter. Blant annet har Facebooksiden P News Phuket lagt ut bilder og video av turister som protesterer på forbudet til politiet.

Les også: Thailands tidligere statsminister tiltales for korrupsjon

Personvernpolicy