Meny

Oslo kan få fisketorg på Rådhusbrygga

Oslos nye fisketorg slik arkitektkontoret Dark ser det for seg. Alle foto: Dark arkitekter AS.
Etter 17 års planlegging kan det bli et fisketorg ved Rådhusbrygga i Oslo.

I løpet av januar har fire investorer gått inn i prosjektet, melder NRK.no.

Planen er å åpne nysatsingen i april 2016. Det 300 kvadratmeter store bygget er tegnet av arkitektfirmaet Dark, som også har stått for flere av Barcode-bygningene i Bjørvika.

Fisketorget skal etter planen ligge et par meter fra kaikanten, der båtene legger til med fersk fangst. Inne vil det bli solgt sjømat fra hele norskekysten Tomta til det nye fisketorget ligger mellom Aker Brygge, det nye nasjonalmuseet på Vestbanen, Oslo rådhus og Akershus festning.

Det har vært mye frem og tilbake med finansiering, avtaler og godkjenning av byggeplaner, men i løpet av januar har fire investorer bidratt med nok penger til at det nye fisketorget kan bli virkelighet.

– Det er kjente folk av byen som er med og støtter opp om dette, men foreløpig vil vi ikke gå ut med navn, sier prosjektleder for Fisketorget AS, Øyvind Helgesen, til NRK.no.

– De kan støtte prosjektet med egenkapital, som igjen gir oss mulighet til å skaffe bankfinansiering for resten. Nå har vi 43,5 millioner til prosjektet, det er det vi trenger.

Les også: Har kåret Norges beste hoteller - her er topp 25

Fra arkitektkontorets beskrivelse av prosjektet:

«Konseptet ‘hevet gulv’ går ut på at granittgulvet på Rådhusplassen er vippet opp til et tak man kan gå på. Taket strekker seg ut mot fiskebåtene og lager et tak over fiskesalget fra båtene. Under taket selges fisk og fiskeretter fra disk. Fisketorget et en link mellom hav og by og utformingen leder folk fra byen og mot havet. Det hevede gulvet inviterer til å bruke taket og oppleve fjorden på intim offentlig uteplass med sol og utsikt.»

Les også: Dette er verdens mest romantiske reisemål

Reise
Populært