Meny

Snømennene inntar Sapporo

FOLKEHELT: Den japanske kunstløperen Yuzuru Hanyu er hedret med sin egen snømann. (Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix)
Iskalde Star Wars-figurer og istempler fyller Sapporos gater.

I 1950 skar en gruppe studenter ut seks snøskulpturer. Denne vinteren vil omtrent 200 skulpturer laget av snø og is trekke godt opp mot to millioner skuelystne til den japanske byen Sapporo, skriver Japan Today.

For å dekke snøbehovet har det blitt kjørt til snø tilsvarende 6.500 femtonns lastebiler.

Den årlige hendelsen fikk ekstra drahjelp etter vinter-OL i 1972, da det ble arrangert i Japans femte mest folkerike by, og har siden blitt en iskald publikumsmagnet.

Les også: Kinesisk festival uten smell

I tillegg til utstilling av is- og snøkontruksjoner, som må kunne sies å være «big in Japan», arrangeres det en skulpturkonkurranse. Regjerende mester er Korea.

Harbin-festivalen

Også i Kina har det blitt tradisjon å lage store skulpturer av kalde byggeklosser. I byen Harbin jobbet 7.000 personer med 180.000 kubikkmeter is og 150.000 kubikkmeter snø for å stelle i stand den 30. utgaven av byens storslagne festival.

Etter å ha vært stanset under kulturrevolusjonen i Kina, gjenoppsto festen som en festival i 1985, der isskulpturene i tillegg til alle vinteraktivitetene står som et høydepunkt for både fastboende og besøkende.

Les også: Magisk i isen

Reise
Populært