Meny

Skal du hit i vinterferien?

Dette er sjelden vare i Spania. Denne mannen er på vei ut fra en restaurant i Lizarraga Nord i Spania. Det er ventet kulde til tirsdag neste uke i landet. Foto: NTB scanpix
Da må du pakke stillongsen, for nå er det kaldt i Spania.

Det nærmer seg vinterferie og mange skal reise til sydligere, og forhåpentligvis varmere, strøk.

Men i Spania er det ikke så varmt om dagen ifølge Spaniaavisen.

«Bare» ni grader

I Valencia har det i dag vært temperaturer ned mot seks minusgrader. I Torrevieja, et yndet feriested for mange nordmenn, var det «bare» ni grader onsdag morgen.

Nå fryktes det for snø i regionen, skriver Spaniaavisen.

Dette er den første store kuldebølgen i Spania på tre år, og kommer like etter at landet kommer til hektene etter en storm hvor to mennesker omkom, skriver El Pais.

Det er spådd kaldt vært på hele den iberiske halvøya og det er ventet at den vil vare til tirsdag neste uke. Kulden vil også føre til at snøgrensen synker ned mot områdene nærmest havet.

Bakgrunn: Venter ti minus i Spania

Snø i Barcelona

Meteorologene har sendt ut gul advarsel, som omfatter hele halvøya. Bare Kanariøyene ser ut til å bli spart, ifølge El Pais.

Avisen skriver at til og med Balearene kan måtte regne med snø, ved 200 meter over havet. I Barcelona skal det ifølge meldingene ikke komme mer enn to centimeter snø.

I fjellene kan det bli så kaldt som ti minusgrader, og store deler av landet må belage seg på temperaturer ned mot fem minusgrader.

Sist gang det var en lignende kuldebølge i Spania var i februar 2012. Mens vinteren 1980/81 var ifølge El Pais den kaldeste de siste 40 årene, med fire kuldeperioder som varte i 31 dager tilsammen.

Skal du på tur i vinterferien? Sjekk været med ABC Nyheters værvarsel her.

Reise
Populært