Meny

Monsterbølge smadret lugar og satte Hurtigruten ut av spill

Hurtigruteskipet Kong Harald ble truffet av en ekstrembølge søndag kveld. Foto: Alfred og Astrid Held (Hurtigruten ASA)
En kvinnelig passasjer ble lettere skadet da en voldsom bølge slo inn to vinduer og raserte lugaren hvor hun oppholdt seg. Skipet måtte snu og er midlertidig tatt ut av drift.

– Været var ikke spesielt dårlig. Det var en del vind, men ikke noe som er uvanlig for Finnmarkskysten på denne årstiden, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten ASA til Nordlys.

Les også: Hurtigruten snuser på Russland

Lettere skader

Likevel opplevde hurtigruteskipet «Kong Harald» å bli truffet av en monsterbølge søndag kveld.

Ifølge avisen ble to vinduer slått inn og en lugar smadret. En kvinnelig passasjer, som befant seg på lugaran på femte dekk, fikk lettere skader.

Ifølge Lillebo kom bølgen plutselig og var mye større og kraftigere enn alle andre i området. Også et vindu på brua ble slått inn.

Les også: Kvinne alvorlig skadd i fallulykke på vei om bord i Hurtigruten

Alternativ transport

– Det skal store krefter til for å utløse slike skader, og det er veldig uvanlig at vinduer, eller ventiler som de heter i skipsterminologien, blir slått inn. Jeg kan kun huske ett slikt tilfelle. Det var i 2012, sier kommunikasjonsrådgiveren, som overfor Nordlys understreker at det aldri var fare for forlis.

Bølgen traff mens skipet befant seg like ved Berlevåg. Etter hendelsen returnerte skipet til Honningsvåg, der det ble tatt ut av drift for å bli undersøkt.

Hurtigruten har mandag jobbet med å få fraktet passasjerene videre.

Les også: Kanselleringer kan koste Hurtigruten 28 millioner

Reise
Populært