Meny

Verdens største snøslott bygges for 20. gang

Isbaren i Lumilinna fra 2012 da det gjennomgående temaet for slottet var sport. Foto: Wikimedia commons/CookMeSomeKai
Snøslottet Lumilinna i Finland ble bygget for første gang i 1995, som en gave fra UNICEF. Store deler av slottet smelter hver vår. I 2015 blir det bygget opp igjen for 20. gang.
Ting å gjøre på snøslottet i Kemi:

- Se på slottets utstilling av juveler og steiner
- Se på slottets kunstutstilling
- Spille curling på slottets egen bane
- Ta med barna på slottets lekeland av is og snø
- Dra på vintersafari i en olokulu
- Se en av de mange konsertene som arrangeres
- Overnatte på snøhotellet
- Spise middag i snørestauranten
- Kjøre snøtube og ake
- Gå på langrenn
- Kjøre spark
- Isfiske

Snøslottet Lumilinna i Kemi, nord i Finland, skiller seg på alle måter fra de snøslottene du laget i hagen din som barn.

Hvert år ser slottet annerledes ut. Det har variert i størrelse fra 13.000-20.000 kvadratmeter, hatt murer så lange som 1000 meter og tårn så høye som 20 meter. Besøkte du snøslottet i fjor, er det et nytt slott som møter deg i år.

Ulikt tema hvert år

I tillegg til snø og is, bruker designerne mye lys og intrikate innskjæringer som virkemidler for å skape et unikt snøslott med et ulikt tema hvert år.

Temaet for jubileumsåret er å være finsk. Ønsker du å bli kjent med den finske Lappland-kulturen, er 2015 et godt år å besøke Lumilinna, som betyr snøslott på finsk, i Kemi.

Les også: Det første ishotellet i verden feirer 25 år

Kle deg godt

Innenfor slottets murer finnes det et både et snøhotell, en snørestaurant og et snøkapell. Alle holder en temperatur på -5 grader celsius, uavhengig av hva temperaturen er utendørs.

Par fra hele verden kommer til kapellet i snøslottet for å gifte seg. Forlovede har kommet så langveis fra som Hong Kong og Japan for å vies i det idylliske snøkapellet.

Les også: Stadig flere reiser mot nordlyset

Sov under nordlyset

Å overnatte i et snøhotell på en seng laget av is, er en unik opplevelse i seg selv. Men i tillegg til å ha hele 21 «vanlige» snøhotell-rom, byr snøslottet i Kemi på en helt enestående soveopplevelse de kaller Olokolo.

Det er en slags vogn det er mulig å overnatte i, som er plassert innenfor slottets murer. Taket i vognen er gjennomsiktig, slik at du kan sove under stjernehimmelen – og hvis du er heldig – under nordlyset. Det er mulig å dra på vintersafari i de samme vognene på dagtid, der den blir hektet fast til en snøscooter.

Les også: «Nordlysgaranti» på Hurtigruten

Et alternativ for de frosne

Det finnes også en varm lounge på slottet for de som ikke orker kulden. Der kan du få servert noe varmt å drikke og noe godt å spise. I loungen blir også frokosten til hotellgjestene servert, og toalettene er strategisk nok plassert der.

Snøslottet åpnet 25. januar og holder åpent til 6. april.

Reise
Populært