5 gode råd for å unngå å bli skadd av ville elefanter i ferien

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elefanter i nasjonalparken Khao Yai i Thailand har de siste ukene angrepet bilister i parken ved to anledninger. Her er fem råd for hvordan du unngår et ubehagelig møte med dyrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elefanter som vandrer i veien er et vanlig syn dersom du besøker Thailands eldste og største nasjonalpark, Khao Yai.

Dessverre er det ikke alle som klarer å holde en fornuftig avstand til parkens faste beboere.

To ganger den siste måneden har elefanter gått til angrep på personbiler i nasjonalparken, ifølge Thai PBS. Ingen personer har kommet til skade.

Les også: Her reddes elefanten

I etterkant av de to angrepen har veterinæren Pattarapol Manee kommet opp med fem råd til Thai PBS om hvordan du kan unngå elefantangrep, og hvordan du skal holde deg i sikkerhet dersom et angrep inntreffer.

1. Stop bilen din minst 30 meter unna hvis du ser en vill elefant krysse veien. Hvis elefanten kommer nærmere, sett bilen din i revers og kjør rolig bakover. Vent tålmodig til dyret har kommet seg av veien før du kjører forbi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Ikke tut eller lag noe lyd som kan forstyrre elefanten. Det kan stimulere dyret til angrep da ørene til dyret er sensitivt for høye lyder som bilhorn.

3. Ikke ta bilde av dyret med blits. Det kan skremme elefanten eller gjøre den nysgjerrig så den kommer nærmere for å utforske.

4. La bilmotoren være på til enhver tid så du rekker å rygge unna i tide hvis elefanten kommer nærmere. Den rumlende lyden fra motoren vil ikke forstyrre eller skremme dyrene, da det er en kjent lyd for elefantene i parken.

5. Hvis du kjører om kvelden og møter en elefant, behold frontlyktene på, forsøk å observere elefantens oppførsel og holdt avstand. Ikke blink med lyktene, det kan gjøre dyret nysgjerrig på deg og bilen din.

Les også: Den afrikanske elefanten kan bli utryddet innen 100 år

Kilde: Thai PBS