Meny

Turistene lar seg ikke skremme i Paris

EIFFELTÅRNET: En av Frankrikes mest kjente turistattraksjoner besøkes fortsatt av turister, selv om tungt bevæpnet politi dominerer bybildet. (FOTO: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY / NTB Scanpix)

De siste dagers uroligheter i Paris hindrer ikke publikum fra å besøke storbyens største attraksjoner.

Turister som booket helgens tur til Paris før nyttår, hadde neppe ventet seg å lande i en storby som er på tå hev etter svært brutal start på 2015. Etter noen urolige dager, startet av angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag, våknet pariserne opp til en helg som er pakket inn i den høyeste beredskapen byen har hatt på lang tid.

Paris-tur i julepresang

Selv om ikke Eiffeltårnet i Paris var overfylt av mennesker lørdag morgen, var det flere som ikke ville la terroren ødelegge helgen. Tyskeren Marius Borchert fikk helgens tur til Paris i julepresang fra kjæresten Alina. De to ønsket å besøke byen til tross for uroen som har rystet Frankrike

– Vi vurderte å dra til London i stedet, men tenkte at det samme kunne jo ha skjedd der, sier Alina Janke til NTB. Hun mener det er færre politifolk i gatene enn det hun hadde forventet på forhånd.

Paret vil være litt ekstra på vakt fram til de reiser hjem til Tyskland søndag, men er ikke redde for at nye angrep vil ramme byen.

– Vi vil prøve å kose oss. «No risk, no fun», spøker de.

Merker trusselnivået

Anabel og Daniel fra Barcelona er i Paris for første gang. I motsetning til tyskerne, mener de den økte sikkerheten er merkbar.

– Det er skremmende at byen ble rammet av slik terror, men vi føler oss trygge med så mye politi rundt oss, sier Anabel og peker på tre væpnede vakter som går forbi.

Franske myndigheter har hentet inn store politistyrker under ukas jakt på de terrormistenkte. Mye tyder på at sikkerhetsnivået forblir høyt en god stund fremover.

– Jeg ble hentet inn fra Sør-Frankrike for å holde vakt etter alt som har skjedd. Det er forståelig hvis turistene er litt skremte i helga, men jeg tror det meste vil være tilbake til det normale innen mandag eller tirsdag, sier en av sikkerhetsvaktene til NTB. Han sier han vil bli værende i Paris minst en uke til.

Bes utvise forsiktighet

Franskmenn er bedt om å utvise forsiktighet, og den norske ambassaden ber nordmenn i Frankrike om det samme. Norges ambassadør har sagt at han er imponert over hvordan Paris' innbyggere har reagert på terroren.

– De har vist at de ikke lar seg skremme fra å samles. Og folk har vært opptatt av å leve som normalt, sa Rolf Einar Fife til NTB fredag.

Søndag vil det bli en ny sjanse til å samle seg, da det er ventet en stor minnemarkering i byens gater. President François Hollande har opplyst at han vil delta, det samme vil NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Også statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende er ventet til Paris i helgen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus