Meny

– Alle nordmenn bør reise til Nord-Norge

Nordmenn bør lære sitt eget land å kjenne, mener Heidi Soløy i NordNorsk Reiseliv. Hun vil slå et slag for at flere nordmenn vender nesen nordover for å bli kjent med kulturen og landskapet i Nord-Norge.

– Det kan virke som om det er lettere å dra og se andre land enn å se sitt eget. Norge er et langt land, og landskapet forandrer seg helt fra sør til nord, sier seniorrådgiver i NordNorsk Reiseliv, Heidi Soløy til ABC Nyheter.

Hun mener nordmenn bør reise mer innenlands for å bli kjent med sitt eget land, og lære seg mer norsk historie.

– Landet vårt har en veldig spennende kystkultur. I Norge bor det folk langs hele kysten, og det er det ikke så mange andre steder det gjør. Reiser du langs kysten møter du både landskap og mennesker som fascinerer, sier Soløy.

Les også: Oppløftende sommer for norsk reiseliv

Fremmer nordlyset for å lokke til seg turister

REIS NORDOVER: Heidi Soløy i NordNorsk Reiseliv mener nordmenn bør lære sitt eget land å kjenne. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC NyheterREIS NORDOVER: Heidi Soløy i NordNorsk Reiseliv mener nordmenn bør lære sitt eget land å kjenne. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Innovasjon Norge og NordNorsk Reiseliv jobber for å få flere nordmenn til å reise nordover. De har de siste årene gått sammen med flere aktører om å fremme nordlyset som en severdighet i de nordligste fylkene, med stort hell.

2014 har vært et knallår for nord-norsk turisme, og i oktober opplevde regionen å komme på Lonely Planets liste over de beste områdene å besøke i 2015.

Les også: Lonely Planet: – Nord-Norge vil gi deg bakoversveis

Den anerkjente reiseguiden lover at Nord-Norge vil gi deg bakoversveis. En faktor som har bidratt til å sette det vakre nord på kartet, er nettopp nordlyset. Flere flotte timelapse-filmer av nordlyset gikk sin seiersgang i norske medier i fjor.

– Vi merker at det er en økende interesse for å se nordlys. Det har fått veldig mye medieomtale det siste året, og det er mange journalister som har vært her og laget reportasjer og filmer, sier Soløy til ABC Nyheter.

Saken fortsetter under timelapsen av Lofoten i mars 2014, filmet av Nicholas Buer.

Opplever suksess med Nordlysfestival- og senter

Vesterålen er et av de områdene i nord som lykkes med å trekke mange norske turister.

– Norske turister utgjør opp mot 80 prosent av alle turistene i Vesterålen i perioder. Jeg tror det er fordi Vesterålen er et rolig reisemål med mange naturaktiviteter du kan gjøre for å skape din egen opplevelse, sier Roy odd Schøyen, turistsjef i Vesterålen til ABC Nyheter.

Vesterålen er spesielt kjent for hvalsafari, i tillegg til nordlyset.

I Andenes i Vesterålen arrangeres det en Nordlysfestival, og på Nordlyssenteret kan du oppdage nordlyset på egen hånd, blant annet ved å reise i den nye romskipsimulatoren Aurora.

Les også: – Hjelp, vi skal kjøre romskip

– Det er noe fascinerende med nordlyset

Schøyen og Soløy håper nordmenn vil fortsette å strømme nordover for å oppleve alt fra sykling og vandring på vakre turveier til hvalsafari, fisking, kajakkpadling, midnattssol og selvfølgelig nordlyset.

– Det er noe fascinerende med nordlyset. Både nordmenn og utenlandske turister ønsker å se nordlyset fordi det er så magisk. Målet for dem som kommer er å se nordlyset, men dessverre så kan vi ikke gi noen nordlysgaranti, sier Soløy.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus